Νέο λογότυπο και άνοιγμα στην πράσινη ενέργεια για ΕΛΠΕ

Νέο λογότυπο και άνοιγμα στην πράσινη ενέργεια για ΕΛΠΕ

Η HelleniQ Energy εστιάζει στην καινοτομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και το όνομα αυτού… HelleniQ Energy. Η βαριά κληρονομιά μιας 64χρονης πορείας, που ταυτίστηκε με την ανάπτυξη της μεταπολεμικής και νεότερης Ελλάδας, και το αύριο της καινοτομίας, της «έξυπνης» ενέργειας και της πράσινης μετάβασης συνυπάρχουν στη νέα εταιρική ταυτότητα των ΕΛΠΕ, για να δηλώσουν τη μετεξέλιξή τους από μια εταιρεία πετρελαίου σε έναν οργανισμό που θα δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ενέργειας, ενσωματώνοντας κριτήρια ESG στη λειτουργία του, αλλά και στις μελλοντικές προτεραιότητες της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Η νέα εταιρική ταυτότητα του ιστορικού πετρελαϊκού ομίλου της χώρας, που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, επισφραγίζει και τυπικά την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού «Vision 2025», που ξεκίνησε το 2021, με στόχο την προσαρμογή του σε έναν κόσμο που αλλάζει και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.

Η αλλαγή επωνυμίας, λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας του ομίλου ήρθε σε συνέχεια μιας αναδιοργάνωσης που έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχοντας δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις τόσο για τον μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών του δραστηριοτήτων στον τομέα της διύλισης όσο και στον τομέα των ΑΠΕ και της πράσινης ενέργειας. Ο φιλόδοξος στόχος για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 50% έως το 2030 θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των εκπομπών ρύπων στις παραδοσιακές δραστηριότητες κατά 30% και της αντιστάθμισης σε ποσοστό 20% από την ανάπτυξη στις ΑΠΕ. Η δραστηριότητα στις ΑΠΕ δεκαπλασιάστηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φτάνοντας τα 340 μεγαβάτ. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες ο όμιλος στοχεύει να φτάσει το 1 γιγαβάτ και έως το 2025 τα 2 γιγαβάτ. Η ανάπτυξη στις ΑΠΕ προχωράει στη βάση κάποιων βασικών αρχών ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο σωστός συγχρονισμός με την τεχνολογία αλλά και η γεωγραφική ισοκατανομή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αποτελούν βασικές αρχές του προγράμματος ανάπτυξης των ΑΠΕ και είναι ενδεικτικές οι κινήσεις του ομίλου για είσοδο σε αγορές του εξωτερικού μέσω δύο εξαγορών, αλλά που αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα, και η ανάπτυξη πιλοτικής επένδυσης παραγωγής υδρογόνου στο διυλιστήριο της Ελευσίνας.

Ο όμιλος μετεξελίσσεται από εταιρεία πετρελαίου σε οργανισμό που θα δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ενέργειας.

Τη νέα οπτική του ομίλου περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας. «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα μέλλον πιο καθαρό και βιώσιμο για όλους. Γι’ αυτό, καθώς η αγορά ενέργειας αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς για να προωθήσουμε πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Η HelleniQ Energy επιδιώκει να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία της και να αποτελεί εταιρεία-πρότυπο στην Ελλάδα, οδηγώντας τις εξελίξεις και συμβάλλοντας στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, είναι εξίσου σημαντικό να προσαρμόσει και τις παραδοσιακές δραστηριότητές της σε ένα νέο περιβάλλον και να συνεχίσει να αποτελεί βασικό πυλώνα της ασφάλειας εφοδιασμού, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε», τόνισε. Ο κ. Σιάμισιης έκανε μια ιστορική αναδρομή του ομίλου και αναφερόμενος στη συνεισφορά του στην κοινωνία και στην εθνική οικονομία επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αντιπροσωπεύει το 1% του ΑΕΠ και το 12% των εξαγωγών της χώρας. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σιάμισιης στις προηγούμενες διοικήσεις και στους προέδρους του ομίλου των πέντε τελευταίων ετών (Ευστάθιος Τσοτσορός, Ιωάννης Παπαθανασίου, Χρήστος Κομνηνός, Αναστάσιος Γιαννίτσης και Ευθύμιος Χριστοδούλου) οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση διοικητικής συνέχειας και συμβολής στην αναπτυξιακή του πορεία.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας εταιρικής ταυτότητας των ΕΛΠΕ έγιναν παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, συνεργατών και θεσμικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και οι κυρίες Μαριάννα Λάτση και Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ο νυν πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, όπως και ο πρώην πρόεδρος Θόδωρος Φέσσας, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο Απόστολος Ταμβακάκης της EOS Capital Partners κ.ά. καθώς και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Το πρώτο κοινό, ωστόσο, στο οποίο αποκαλύφθηκε η νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου δεν ήταν οι επιφανείς επιχειρηματικοί και κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά οι εργαζόμενοι, που συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση στον ίδιο χώρο λίγο νωρίτερα και αμέσως μετά την έγκρισή της από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή