Ευκαιρίες σε παλαιά ακίνητα εντοπίζει η Briq Properties

Ευκαιρίες σε παλαιά ακίνητα εντοπίζει η Briq Properties

Στην απόκτηση παλαιοτέρων κτιρίων γραφείων και ξενοδοχείων, όπως επίσης και στα logistics, εντοπίζει επενδυτικές ευκαιρίες αυτή την περίοδο η διοίκηση της Briq Properties ΑΕΕΑΠ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόκτηση παλαιοτέρων κτιρίων γραφείων και ξενοδοχείων, όπως επίσης και στα logistics, εντοπίζει επενδυτικές ευκαιρίες αυτή την περίοδο η διοίκηση της Briq Properties ΑΕΕΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ανακατασκευάζει και αναβαθμίζει ενεργειακά ένα ιδιόκτητο κτίριο γραφείων στη Λ. Ποσειδώνος, επενδύοντας πέντε εκατ. ευρώ, ενώ πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε και την ανακατασκευή ενός ξενοδοχείου τριών αστέρων και 79 δωματίων στη Σκιάθο, αντί ποσού 4,7 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο αναβαθμίστηκε σε τεσσάρων αστέρων και 84 δωματίων και λειτουργεί από την 1η Ιουλίου με την επωνυμία Radisson Resort Plaza Skiathos.

«Παρά τις προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας, ιδίως με την άνοδο των επιτοκίων, πιστεύουμε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά παλαιοτέρων ακινήτων, τα οποία να μπορούν να αναβαθμιστούν ενεργειακά κι επομένως να αποφέρουν περισσότερα έσοδα. Ωστόσο, χρειάζεται πολύ προσεκτική μελέτη του κόστους των εργασιών», ανέφερε χθες η Αννα Αποστολίδου, στο πλαίσιο παρουσίασης προς τους επενδυτές και τους αναλυτές των αποτελεσμάτων της Briq Properties ΑΕΕΑΠ κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο.

Αναβαθμίζει κτίριο γραφείων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ ανακατασκεύασε ξενοδοχείο στη Σκιάθο που λειτουργεί ως Radisson Resort Plaza Skiathos.

Η μεγαλύτερη επένδυση που υλοποιεί η Briq σήμερα, ύψους 10 εκατ. ευρώ, αφορά την ανέγερση μιας νέας εγκατάστασης logistics, επιφανείας 15.000 τ.μ., σε ιδιόκτητη έκταση στον Ασπρόπυργο. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και πρόκειται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2023 ή τις αρχές του 2024 το αργότερο. Μόλις ολοκληρωθούν, η εταιρεία θα έχει αναπτύξει ένα συγκρότημα logistics 40.000 τ.μ. σε μια έκταση 103 στρεμμάτων.

Σε αυτήν λειτουργεί ήδη αποθήκη 20.700 τ.μ. που μισθώνεται από την Infoquest Technologies, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει κατασκευαστεί και μια επέκταση αυτής, επιφανείας της τάξεως των 4.450 τ.μ., που επίσης θα καλυφθεί από την εταιρεία του ομίλου Infoquest. Σημειωτέον ότι η τελευταία μίσθωνε έτερο ακίνητο της Briq, στη Λ. Κηφισού 125-127, προτού αποχωρήσει για να χρησιμοποιήσει εκείνο του Ασπροπύργου. Ηταν ένα από τα πρώτα ακίνητα που είχαν εισφερθεί στην Briq από τον όμιλο της Infoquest του Θ. Φέσσα, όταν αυτή ξεκίνησε τη λειτουργία της. Το εν λόγω συγκρότημα μισθώθηκε για τα επόμενα έξι χρόνια από την αλυσίδα Leroy Merlin, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της τελευταίας για την τροφοδότηση των καταστημάτων της στην Αττική, αλλά και για τη διεκπεραίωση παραγγελιών από πελάτες λιανικής. Το ακίνητο των 8.000 τ.μ. έχει αναβαθμιστεί, ενώ η Leroy Merlin έχει μισθώσει και ένα γειτονικό οικόπεδο 1.500 τ.μ., επίσης της Briq Properties, ώστε να καλυφθούν ανάγκες φορτοεκφόρτωσης.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2023 η αξία του χαρτοφυλακίου της Briq θα ξεπερνάει τα 150 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείει το ποσό αυτό να προσεγγίσει ακόμη και τα 200 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί σε έναν μεγάλο βαθμό και από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθώς η άνοδος των επιτοκίων δεν ευνοεί την ανάληψη περισσότερου δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή