Ακόμη ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο απέκτησε ο όμιλος Intrakat

Ακόμη ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο απέκτησε ο όμιλος Intrakat

Εντατικοποιεί την παρουσία της στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων η Intrakat, ιδίως στον τομέα του πολυτελούς τουρισμού, καθώς η νέα διοίκηση επιθυμεί να εκμεταλλευθεί την τεχνογνωσία του ομίλου σε αυτόν τον τομέα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντατικοποιεί την παρουσία της στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων η Intrakat, ιδίως στον τομέα του πολυτελούς τουρισμού, καθώς η νέα διοίκηση επιθυμεί να εκμεταλλευθεί την τεχνογνωσία του ομίλου σε αυτόν τον τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η κίνηση για την απόκτηση του ξενοδοχείου Apanema Resort στη Μύκονο. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 10,6 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του ακινήτου των 1.544 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ταγκού στη Χώρα της Μυκόνου, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και το λιμάνι. Η Intrakat δρομολογεί την αναβάθμιση των υφιστάμενων κλινών αλλά και συνολικά του ακινήτου, ώστε να μπορέσει να απευθυνθεί στο αντίστοιχο κοινό, ενδεχομένως και από την επόμενη θερινή τουριστική περίοδο.

Εναντι 10,6 εκατ. ευρώ εξαγόρασε το Apanema Resort – Σε ποια νησιά δρομολογεί επενδύσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Intrakat εξετάζει και μια σειρά νέων κινήσεων αντίστοιχου επενδυτικού χαρακτήρα, σε νησιωτικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Κρήτη, η Μύκονος, αλλά και στην αγορά της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διαθέτει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της το ξενοδοχείο Branco Mykonos, όπως επίσης και τη μονάδα ΜΕΤ34 στην οδό Μητροπόλεως και το Xenodocheio Milos, πλησίον της Παλαιάς Βουλής, σε ακίνητο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις στις αρχές του έτους. Παράλληλα, στη Μύκονο η εταιρεία δρομολογεί την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών, αποτελούμενου από 200 κλίνες, στην Ανω Μερά. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την αδειοδοτική ωρίμανση και θα απευθυνθεί σε εργαζομένους στις επιχειρήσεις της Μυκόνου, επιχειρώντας να δώσει λύση σε ένα ζωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ιδίως τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα (εστιατόρια και μπαρ) κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, δηλαδή τη στέγαση των υπαλλήλων τους.

Σημειωτέον ότι στη Μύκονο η Intrakat έχει και παρουσία ως κατασκευαστής, καθώς έχει αναλάβει αντί ποσού 67 εκατ. ευρώ την κατασκευή του τουριστικού συγκροτήματος που αναπτύσσουν από κοινού η London & Regional Properties και το επενδυτικό «όχημα» Amicross Ltd., το οποίο στο παρελθόν είχε συνδεθεί με ρωσικά επενδυτικά συμφέροντα. Το έργο αφορά την κατασκευή μιας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας και τουριστικών βιλών σε έκταση στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συμμετείχε επενδυτικά, με ποσοστό 50%, ο όμιλος Intracom Holdings, από το οποίο όμως αποεπένδυσε, πριν από περίπου ένα χρόνο, αντί ποσού 32,4 εκατ. ευρώ.

Στην Αθήνα, η Intrakat ολοκληρώνει αυτή την περίοδο και το έργο της ανακατασκευής ενός κτιρίου γραφείων στην οδό Ιπποκράτους. Το ακίνητο των 7.300 τ.μ. έχει αναβαθμιστεί ενεργειακά προκειμένου να λειτουργήσει ως πράσινο. Η Intrakat έχει υπογράψει συμφωνία μίσθωσης για περίοδο 20 ετών (με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 20 χρόνια) από το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, που είναι και ο ιδιοκτήτης. Στο κτίριο των εννέα ορόφων έχει ήδη συμφωνήσει να εγκατασταθεί, ως μισθωτής, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καταλαμβάνοντας περίπου το 80% της συνολικής επιφάνειας. Το ύψος της επένδυσης για την ανακατασκευή του ακινήτου και την υλοποίηση εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή