Συνεργασία ΕΛΤΑ Courier με νέους πελάτες λιανικής

Συνεργασία ΕΛΤΑ Courier με νέους πελάτες λιανικής

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές (Courier) και μεγάλου ευρωπαϊκού οργανισμού που αντιπροσωπεύει διεθνείς φίρμες για τη διανομή των προϊόντων τους στην Ελλάδα.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές (Courier) και μεγάλου ευρωπαϊκού οργανισμού που αντιπροσωπεύει διεθνείς φίρμες για τη διανομή των προϊόντων τους στην Ελλάδα. Προηγήθηκε η πιλοτική δοκιμή του δικτύου διανομής της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΕΛΤΑ, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να υιοθετεί πιστοποιημένες διαδικασίες, όπως αυτές που εφαρμόστηκαν κατά τη συμφωνία με την Amazon που προβλέπει παραδόσεις σε ορισμένους χρόνους.

Για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας με τον ευρωπαϊκό όμιλο λιανικής, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το νέο σύστημα ρομποτικής διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όπως αναφέρουν από την ΕΛΤΑ Courier. Το εν λόγω σύστημα έχει πολλαπλασιάσει τη δυνατότητα διαχείρισης αντικειμένων σε δεδομένο χρόνο, αποτελώντας το πρώτο της κατηγορίας του στην Ευρώπη. Μετά την έναρξη λειτουργίας του ρομποτικού συστήματος και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο, ο όμιλος ΕΛΤΑ επιχειρεί πλέον με δύο ρομποτικά Κέντρα Διαλογής και με συνολικά 165 mini robots, τα οποία έχουν εξαπλασιάσει την ταχύτητα διαχείρισης αντικειμένων.

Τα ρομποτικά συστήματα είναι σε θέση να διαχειρίζονται 3.000 δέματα ανά ώρα και λειτουργούν με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, που είναι η πρώτη στην κατηγορία της πανευρωπαϊκά. Εχουν, ακόμη, τη δυνατότητα να μεταφέρουν από έναν απλό φάκελο μέχρι ένα δέμα βάρους 10 κιλών, να τα ζυγίσουν αυτόματα και να στείλουν με απόλυτη ακρίβεια στον σάκο του παραλήπτη για άμεση αποστολή, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα 120 ταχυδρομικούς κωδικούς.

Για τη μεταφορά του μεγαλύτερου όγκου δεμάτων της αλυσίδας λιανικής.

Στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ ανήκουν ο ψηφιακός ταχυδρόμος και οι έξυπνες θυρίδες (smart lockers) οι οποίες επιτρέπουν την παράδοση ή παραλαβή των αντικειμένων τους ή της αλληλογραφίας τους 24 ώρες το 24ωρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μέσω του ψηφιακού ταχυδρόμου τα ΕΛΤΑ θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές, πληρωμές, εισπράξεις και αντιπαραβολή παραγγελιών και λογαριασμών.

«Προσηλωμένη στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στον κλάδο των Ταχυμεταφορών, η ΕΛΤΑ Courier διασφάλισε μία μεγάλη διεθνή συνεργασία, που πλέον επιβεβαιώνει την υψηλή της ανταγωνιστικότητα. Πρόκειται για συμφωνία που συνάπτεται έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο των επιδόσεων και της αξιοπιστίας της εταιρείας μας και καταδεικνύει τη δυνατότητα της ΕΛΤΑ Courier να ανταποκρίνεται στα υψηλά standards που θέτουν οι διεθνείς εμπορικοί κολοσσοί», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΑ Courier Ερρίκος Τζαβάρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή