Ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς των ακινήτων της οινοποιίας Μπουτάρη

Ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς των ακινήτων της οινοποιίας Μπουτάρη

Ετήσια έσοδα από μισθώματα, τα οποία θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, αναμένεται να εξασφαλίσει η Premia Properties ΑΕΕΑΠ από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της ακίνητης περιουσίας της οινοποιίας Μπουτάρη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετήσια έσοδα από μισθώματα, τα οποία θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, αναμένεται να εξασφαλίσει η Premia Properties ΑΕΕΑΠ από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της ακίνητης περιουσίας της οινοποιίας Μπουτάρη. Η εισηγμένη θα δαπανήσει 12,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση κτιρίων συνολικής επιφάνειας 28.800 τ.μ. και οικοπέδων έκτασης 740 στρεμμάτων, εκ των οποίων πέντε αμπελώνες 633 στρεμμάτων σε Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντίνεια, Νεμέα, Σαντορίνη και Κρήτη. Η χρηματοδότηση της συναλλαγής θα γίνει με τα έσοδα από το ομόλογο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που εξέδωσε στις αρχές του έτους η Premia Properties.

Παράλληλα, η Premia προσδοκά και σε σημαντικές μελλοντικές υπεραξίες από την ανάπτυξη και αναβάθμιση μέρους των ακινήτων αυτών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σαντορίνης, αλλά και της Κρήτης (Κνωσός), όπου έχουν ήδη γίνει μελέτες για την περαιτέρω επέκτασή τους, ώστε να επιτρέψουν στην εταιρεία την ανάπτυξη δραστηριοτήτων οινοτουρισμού. «Στην Κρήτη ήδη λειτουργούν τρεις σουίτες εντός των αμπελώνων. Στόχος μας είναι να αυξηθεί ο αριθμός στο άμεσο μέλλον, χωρίς όμως να υπάρξει επιβάρυνση του αμπελώνα. Για τον λόγο αυτό μελετούμε εναλλακτικές επιλογές, όπως π.χ. η αξιοποίηση γειτονικών, ή παραπλήσιων εκτάσεων, που έχουμε στην κατοχή μας», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties. Σημαντικές προοπτικές μελλοντικής αξιοποίησης συγκεντρώνει και το ακίνητο της «Μπουτάρης» στο Πικέρμι, όπου σήμερα λειτουργούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

H Premia αναμένει να εξασφαλίσει ετήσια έσοδα άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία για την αγορά της ακίνητης περιουσίας της «Μπουτάρης» αποτελεί μέρος του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Στο πλαίσιο αυτό, η οινοποιητική/εμπορική δραστηριότητα διαχωρίστηκε από την ακίνητη περιουσία. Η Premia θα εκμισθώσει τα ακίνητα στη νεοσυσταθείσα εταιρεία «Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε.», η οποία ελέγχεται πλέον από ομάδα επενδυτών, με βασικό μέτοχο τη σουηδική εταιρεία Sterner Stenhus του ομογενούς επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, η οποία αποτελεί τον βασικό μέτοχο και της ΑΕΕΑΠ. Με τον τρόπο αυτό διασώζεται η λειτουργία της ιστορικής οινοποιίας, μηδενίζεται ο δανεισμός και διατηρούνται και όλες οι θέσεις εργασίας. Μάλιστα, οι νέοι επενδυτές σχεδιάζουν τη βελτιστοποίηση και αύξηση της παραγωγής, ενώ θα αναζητηθούν και πιθανοί «στόχοι» για εξαγορές και άλλων οινοποιείων και αμπελώνων στο μέλλον, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της «Μπουτάρης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή