Επαφές για εξαγορά τεχνικών εταιρειών από την Intrakat

Επαφές για εξαγορά τεχνικών εταιρειών από την Intrakat

Σε συζητήσεις για την εξαγορά τεχνικών εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό βρίσκεται αυτήν την περίοδο η διοίκηση της Intrakat

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζητήσεις για την εξαγορά τεχνικών εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό βρίσκεται αυτήν την περίοδο η διοίκηση της Intrakat. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για σχήματα μικρότερου μεγέθους, τα οποία διαθέτουν τεχνικό εξοπλισμό και κερδοφόρα έργα στο χαρτοφυλάκιό τους. «Συζητάμε με μία ελληνική αλλά και με μία ξένη εταιρεία, καθώς θέλουμε να ενισχύσουμε την Intrakat σε επίπεδο εξοπλισμού, κερδοφορίας και τεχνογνωσίας», ανέφερε χθες ο Αλέξανδρος Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, με αντικείμενο τη λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ.

«Συζητάμε με μία ελληνική αλλά και με μία ξένη εταιρεία», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Αλέξανδρος Εξάρχου.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, πριν από το τέλος του έτους είναι πιθανό να έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της Intrakat σε κάποιο από τα σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. Η συμμετοχή αυτή θα είναι μετοχικού χαρακτήρα και μάλιστα με σημαντικό ποσοστό, προανήγγειλε ο κ. Εξάρχου, προσθέτοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι η Intrakat είχε βρεθεί κοντά στη συμμετοχή της με το σχήμα του ομίλου Κοπελούζου και της Macquarie, αλλά χθες ο κ. Εξάρχου άφησε να εννοηθεί ότι η όποια συμφωνία αφορά κάποια άλλη κοινοπραξία.

Οσον αφορά τον τομέα των ΑΠΕ, ο κ. Εξάρχου σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023 η εγκατεστημένη ισχύς θα αυξηθεί σε 110 MW (από μόλις 15 ΜW σήμερα), ενώ είναι πιθανή η συνεργασία με τρίτο όμιλο, με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη επιμέρους αιολικών πάρκων. «Θέλουμε να επιταχύνουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα και για τον λόγο αυτό είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, όχι όμως και σε πώληση αδειών», διευκρίνισε. Πάντως, χθες δεν ελήφθη απόφαση για την υλοποίηση της αύξησης των 100 εκατ. ευρώ, καθώς η συνέλευση αναβλήθηκε για την 1η Δεκεμβρίου, έπειτα από αίτημα της πλευράς του μετόχου κ. Δημ. Κούτρα, που ελέγχει το 8,13%. «Ηλπιζα ότι δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο από τον κ. Κούτρα, διότι γνώριζε ότι με την κίνησή του αυτή θα καθυστερούσε την προσπάθεια που κάνουμε για να επωφεληθούμε των σημαντικών ευκαιριών που εκτιμάμε ότι θα δημιουργηθούν το επόμενο εξάμηνο στον κλάδο και μέχρι τις εκλογές. Τον καλούμε να αναλογιστεί τις ευθύνες του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξάρχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή