Πέντε έργα ύδρευσης, άρδευσης με πόρους από Ταμείο Ανάκαμψης

Πέντε έργα ύδρευσης, άρδευσης με πόρους από Ταμείο Ανάκαμψης

Τη δημοπράτηση πέντε έργων, συνολικού προϋπολογισμού 379 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υποδομών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημοπράτηση πέντε έργων, συνολικού προϋπολογισμού 379 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για τα έργα που σχετίζονται όλα με τη διαχείριση των υδάτων: υδρευτικά, αρδευτικά και αντιπλημμυρικά.

Πιο συγκεκριμένα:

• Εργα ύδρευσης Αρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για αναβάθμιση των σημερινών υποδομών μεταφοράς νερού από τις πηγές Αγ. Γεωργίου Λούρου για την εξυπηρέτηση αστικών κέντρων και οικισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νερό «ταξιδεύει» περισσότερα από 90 χλμ. για να φθάσει από τον Αγιο Γεώργιο στη Λευκάδα.

• Φράγμα Τσικνιά στη Λέσβο, προϋπολογισμού 98 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή ενός ταμιευτήρα χωρητικότητας 12,5 εκατ. κυβικών μέτρων νερού, και εγκατάστασης διύλισης και δικτύου μεταφοράς του νερού στη Μυτιλήνη, στην Καλλονή και στην Αγία Παρασκευή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός διαμορφώνεται σε 379 εκατ. ευρώ.

• Εργα άρδευσης παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου στην Αιτωλοακαρνανία, προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης και των συναφών αποχετευτικών, στραγγιστικών – αντιπλημμυρικών έργων, από την υπό κατασκευή διώρυγα μεταφοράς νερού δυτικά του ποταμού Αχελώου μέχρι τις παραλίμνιες περιοχές Αμβρακίας – Αμφιλοχίας. Επίσης, αφορά την άρδευση περίπου 21.985 στρ. γεωργικής γης στην οποία περιλαμβάνονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ελαιώνες – οπωρώνες με τα αρδευτικά έργα και όλα τα απαραίτητα συνοδά έργα αποχέτευσης – αντιπλημμυρικά.

• Συμπληρωματικά έργα ταμιευτήρα Μπραμιανού στο Λασίθι της Κρήτης, προϋπολογισμού 53,5 εκατ. ευρώ. Στόχος του έργου είναι η αύξηση των ποσοτήτων αρδευτικού νερού στην Ιεράπετρα. Περιλαμβάνει συμπληρωματικές εργασίες στο φράγμα Μπραμιανού, την κατασκευή του φράγματος Μύρτου, τη διευθέτηση των ρεμάτων Μπραμιανού και Διαβατών και την κατασκευή δικτύου ομβρίων σε περιοχές του οικισμού Γρα Λυγιάς.

• Αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου (β΄ φάση), προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο εντός κατοικημένης περιοχής στο Λουτράκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή