Η Entersoft δρομολογεί νέες εξαγορές σε Ελλάδα και Ρουμανία

Η Entersoft δρομολογεί νέες εξαγορές σε Ελλάδα και Ρουμανία

Νέες εξαγορές εντός και εκτός Ελλάδας σχεδιάζει η εταιρεία Πληροφορικής Entersoft, που ενίσχυσε το 2022, έναντι του 2021, τον κύκλο εργασιών της κατά 23%, σε 29,6 εκατ. ευρώ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης

Νέες εξαγορές εντός και εκτός Ελλάδας σχεδιάζει η εταιρεία Πληροφορικής Entersoft, που ενίσχυσε το 2022, έναντι του 2021, τον κύκλο εργασιών της κατά 23%, σε 29,6 εκατ. ευρώ. «Το 2022 υπήρξε μια ανάμεικτη χρονιά με επιβράδυνση της δραστηριότητας λόγω της αστάθειας του πολέμου, αλλά και επιτάχυνση κατά τους τελευταίους μήνες», σημειώνει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης.

Στα τέλη Ιανουαρίου η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά, προς 3,5 εκατ. ευρώ, της CGSoft που αναπτύσσει λογισμικό διαχείρισης ακινήτων. Επίσης, η εισηγμένη ολοκλήρωσε τέσσερις εξαγορές σε διάστημα 13 μηνών. Για φέτος, η Entersoft, όπως σημειώνει ο κ. Κοτζαμανίδης, εξετάζει νέες εξαγορές εταιρειών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικής εταιρείας της. Μετά την εξαγορά της Bit Software, σύμφωνα με τη διοίκηση της Entersoft, δημιουργούνται ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για την Entersoft στη Ρουμανία, η οποία αποτελεί κομβική αγορά για τη δραστηριότητα της εταιρείας εκτός Ελλάδας. Εξαιρουμένης της Bit, η οργανική δραστηριότητα στη Ρουμανία αυξήθηκε κατά 50%. Παράλληλα, η δυνατότητα χρηματοδότησης ιδιωτικών έργων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ δημιουργεί, όπως εξηγεί ο CEO της Entersoft, έναν καθαρό ορίζοντα τριών ετών για τις εταιρείες του κλάδου. Κι αυτό σε συνδυασμό με το κενό ψηφιακού εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Οσον αφορά την έλλειψη εργαζομένων με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος της Πληροφορικής, όπως διευκρινίζει ο κ. Κοτζαμανίδης, τα περιφερειακά κέντρα (απομακρυσμένης) υλοποίησης λογισμικού στην Πάτρα και τη Λάρισα λειτουργούν ως αντιστάθμισμα στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η Entersoft απασχολεί περίπου 550 εργαζομένους, δημιουργώντας ετησίως 100 νέες θέσεις εργασίας που προέρχονται είτε από εξαγορές άλλων εταιρειών είτε από οργανική ανάπτυξη. «Πραγματοποιούμε και συνέργειες με την ομάδα μας στη Ρουμανία», εξηγεί ο κ. Κοτζαμανίδης.

Η εταιρεία πληροφορικής αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 23% το 2022 έναντι του 2021, στα 29,6 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι, συγκριτικά με το 2021, η εταιρεία ενίσχυσε τον τζίρο της σε 29,6 εκατ. ευρώ από 24 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 7%, σε 9,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων παρέμειναν σταθερά σε 6,7 εκατ. ευρώ, με τα ταμειακά διαθέσιμα να έχουν αυξηθεί κατά 44%, σε 14,8 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που δεν διεκδικεί συμβάσεις με το Δημόσιο, διαθέτει περίπου 4.000 πελάτες στην Ελλάδα στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP), ενώ η βασική αγορά της περιλαμβάνει 35.300 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με περισσότερα από έντεκα άτομα προσωπικό. Επίσης, η εταιρεία στοχεύει και στην αγορά των περίπου 31.000 μικρότερων επιχειρήσεων με προσωπικό από έξι έως έντεκα άτομα. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία στις δύο επιχειρήσεις διαθέτει λογισμικό που δεν είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες, όπως το ψηφιακό σύννεφο (cloud) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT