Στους «Φούρνους Βενέτη» τα «Παγωτά Δωδώνη»

Στους «Φούρνους Βενέτη» τα «Παγωτά Δωδώνη»

Η αξία της συμφωνίας εκτιμάται ότι είναι λίγο υψηλότερη από 4 εκατ. ευρώ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους «Φούρνους Βενέτη» φαίνεται ότι καταλήγουν τελικά τα «Παγωτά Δωδώνη», καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της πρώτης κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, υπάρχει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες της δεύτερης και μένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να μπουν και οι σχετικές υπογραφές. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μόνο ένα τμήμα του επενδυτικού σχεδιασμού της «Βενέτης» για την προσεχή τετραετία, σχεδιασμός που προβλέπει επενδύσεις συνολικού ύψους 79,5 εκατ. ευρώ. Στόχος μετά την υλοποίηση αυτών των επενδύσεων είναι η «Βενέτης» να τετραπλασιάσει τον τζίρο της σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ, από 52,29 εκατ. ευρώ το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η «Βενέτης» αποτελούσε από το παρελθόν έναν από τους βασικούς διεκδικητές της «Παγωτά Δωδώνη», όμως το περασμένο καλοκαίρι προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε το επενδυτικό σχήμα First Runner του επικεφαλής της ΕΛΓΕΚΑ κ. Αλέξανδρου Κατσιώτη. Ωστόσο, τον περασμένο Οκτώβριο οι διαπραγματεύσεις έληξαν άδοξα, με συνέπεια οι τράπεζες να απευθυνθούν στη «Βενέτης». Αν και ο κ. Μονεμβασιώτης δεν αποκάλυψε το τίμημα για την απόκτηση της γνωστής παγωτοβιομηχανίας, επισήμανε ότι αυτό είναι αυξημένο κατά 15% σε σχέση με την αρχική προσφορά της εταιρείας, κάτι που σημαίνει λίγο πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της First Runner ήταν 4 εκατ. ευρώ για την εξαγορά δανείων ύψους 36 εκατ. ευρώ της «Παγωτά Δωδώνη».

Στη «Βενέτης» θα περάσει και το εργοστάσιο της «Παγωτά Δωδώνη» στην Παλλήνη, όπου θα συνεχισθεί η παραγωγή του παγωτού. Απώτερος στόχος της «Βενέτης» είναι η μεταφορά της παραγωγής παγωτού στη νέα μονάδα που σχεδιάζει να κατασκευάσει στη Βοιωτία, εκεί όπου σχεδιάζεται συνολικά η μετεγκατάσταση της εταιρείας από τη Λυκόβρυση όπου βρίσκεται σήμερα. Ο σχεδιασμός της «Βενέτης» προβλέπει τη δημιουργία δικτύου 12 καταστημάτων με το σήμα «Δωδώνη», εκ των οποίων δύο θα είναι εταιρικά και τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν με το σύστημα της δικαιόχρησης (franchising). Συνολικά σε ορίζοντα τετραετίας, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς, προβλέπονται επενδύσεις ειδικά για τα «Παγωτά Δωδώνη» ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Στο ραντάρ της «Βενέτης» έχουν μπει και μικρά δίκτυα καφέ, με στόχο κυρίως την ανάπτυξη των καταστημάτων Veneti Go, αλλά και δίκτυα εστίασης και αλυσίδες φούρνων.

Πολύ πιο άμεσα, πάντως, είναι τα σχέδια για τη λειτουργία καταστημάτων εντός του 2023, καταστήματα που έχουν δρομολογηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Jackson Hall, στο Κολωνάκι, το οποίο έπειτα από επτά χρόνια από την ενοικίαση του ακινήτου από τη «Βενέτης» προβλέπεται τελικά ότι θα λειτουργήσει φέτος, περιλαμβάνοντας φούρνο στο ισόγειο και μπαρ-εστιατόριο στον 1ο όροφο.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να έχουν αυξηθεί σε δέκα, από τέσσερις σήμερα, οι dark kitchens (εστιατόρια που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας και δεν διαθέτουν σάλα) υπό τα σήματα Pizza Mia και Jackson Burger. Πρόσφατα, εξάλλου, η «Βενέτης» ξεκίνησε συνεργασία με την ομάδα του Tailor Made (γνωστού από το ομώνυμο κατάστημα που λειτουργούσε παλαιότερα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης) και ανέπτυξε στο κέντρο της Αθήνας το νέο κατάστημα καφέ και σνακ με την επωνυμία Tailor Made Coffee Roasters.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή