Πωλήσεις 62 εκατ. αναμένει το 2023 η Lavipharm

Πωλήσεις 62 εκατ. αναμένει το 2023 η Lavipharm

Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2026 ο κύκλος εργασιών να ενισχυθεί στα 112,5 εκατ. ευρώ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τζίρο που, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 62 εκατ. ευρώ οδεύει φέτος η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Lavipharm, της οποίας η μετοχή, από το δεκαετές καθεστώς επιτήρησης, επέστρεψε στην κύρια αγορά στα τέλη του 2022, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ ύψους 51,3 εκατ. ευρώ. Την εκτίμηση αυτή έδωσαν στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο της ενημέρωσης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, υπενθυμίζοντας πως στόχος μέχρι το 2026 είναι οι πωλήσεις να ανέλθουν στα 112,5 εκατ. ευρώ.

Αυτό θα επιτευχθεί εφαρμόζοντας το επιχειρησιακό της πλάνο, που αποτελείται από 4 πυλώνες: προώθηση του διαδερμικού προϊόντος (patch) χορήγησης της δραστικής ουσίας κλονιδίνης για την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης (Catapresan TTS), συνεργασία με την εταιρεία γενοσήμων Zentiva για την προώθηση στην αγορά φαρμακευτικών προϊόντων της εταιρείας, αλλά και στρατηγική συνεργασία με την Tikun Europe –που διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο– για τη διανομή των προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Τέλος, η Lavipharm, με τη δρομολόγηση επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά 6 νέα προϊόντα. «Ενα από αυτά αποτελεί εξέλιξη του προϊόντος φαιντανύλης, του οποίου χαρακτηριστικό είναι ότι έχει φθηνότερο κόστος παραγωγής. Αναμένεται να βγει στις αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης», επισήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Βασίλης Μπαλούμης, CFO του ομίλου. «Τώρα που το προϊόν φαιντανύλης πάει στο επόμενο στάδιο, κοιτάζουμε να αλλάξουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό, να κάνουμε άλλες παραγωγές, είναι μια δύσκολη άσκηση». Ο ίδιος σημείωσε πως στην Ευρώπη τέτοια προϊόντα παράγονται από 4-5 παραγωγούς, λέγοντας ότι «έχουμε μερίδιο αγοράς 5,4% και στοχεύουμε να πάμε στο 20%».

Οσον αφορά το διαδερμικό προϊόν κλονιδίνης (Catapresan ΤΤS), ο όμιλος αποκαλύπτει πως η παραγωγή του θα ξεκινήσει από φέτος στην Ελλάδα. Σχετικά με τη διανομή των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Europe, η διοίκηση τονίζει πως πρόκειται για μια πενταετή εμπορική συμφωνία με δυνατότητες ανανέωσης. Παράλληλα προβλέπει έσοδα ύψους 15,7 εκατ. ευρώ το 2021-2026 μέσα από την αξιοποίησή της.

«Το συγκεκριμένο project θα φέρει έσοδα που θα εκμεταλλευθεί η Lavipharm για να προχωρήσει σε επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη και να προωθήσει καινούργια προϊόντα. Για το συγκεκριμένο έχουμε αναλάβει τη διανομή και έχει σημαντικό περιθώριο κέρδους», αναφέρει ο κ. Μπαλούμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή