Αγορά 186 ακινήτων από Τεχνική Ολυμπιακή

Αγορά 186 ακινήτων από Τεχνική Ολυμπιακή

Συνολική επένδυση που υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 32 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση εκατοντάδων ακινήτων, έχει πραγματοποιήσει η Τεχνική Ολυμπιακή από τις αρχές του 2022 και μέχρι σήμερα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολική επένδυση που υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 32 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση εκατοντάδων ακινήτων, έχει πραγματοποιήσει η Τεχνική Ολυμπιακή από τις αρχές του 2022 και μέχρι σήμερα. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, αποτελεί τον προτιμητέο επενδυτή για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει 186 ακίνητα, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η Intrum Hellas REO Solutions.

Πρόκειται για ακίνητα που έχουν προέλθει από ανακτήσεις μέσω πλειστηριασμών (REOs) και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το προτεινόμενο τίμημα ανέρχεται σε 19,8 εκατ. ευρώ και θα σηματοδοτήσει την πιο ενεργή εμπλοκή της Τεχνικής Ολυμπιακής στην αγορά ακινήτων, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της διοίκησης, μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς στην οικογένεια Σαββίδη.

Είχε προηγηθεί, στις αρχές του 2022, μία ακόμη σχετική κίνηση. Συγκεκριμένα, η Τεχνική Ολυμπιακή είχε προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας Novamore Limited αντί 12,5 εκατ. ευρώ. Η Novamore έχει στην κατοχή της μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εγγυήσεις ακινήτων συνολικής αξίας 33 εκατ. ευρώ. Αρκετά εξ αυτών είναι πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές όπως η Βούλα και το Παλαιό Ψυχικό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει οριζόντια ιδιοκτησία 520 τ.μ. στο Ψυχικό αντί 1,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτού του ποσού, 1,22 εκατ. ευρώ αφορούσε συμψηφισμό με χρηματική απαίτηση που είχε η Τεχνική Ολυμπιακή έναντι του πωλητή, της εταιρείας Χίλτοπ Ελλάς Τεχνική Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι τη διαχείριση των εν λόγω δανείων έχει αναλάβει, για λογαριασμό της Τεχν. Ολυμπιακής, η ιρλανδική εταιρεία Mount Street Hellas Holdco Ltd., το 50% της οποίας έχει επίσης αποκτηθεί από την Τεχνική Ολυμπιακή μέσω της θυγατρικής της, PFC Premier Finance Corp.

Πωλητής του χαρτοφυλακίου έναντι 19,8 εκατ. είναι η Intrum Hellas.

Επίσης, η εισηγμένη έχει αποκτήσει κι ένα τριώροφο κτίριο καταστημάτων στο Κορωπί. Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 4.267 τ.μ. που αποκτήθηκε μέσω πλειστηριασμού αντί τιμήματος 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έχει συστήσει και την εταιρεία Luxury Life, η οποία θα αποτελέσει το «όχημά» της στον τομέα του τουρισμού, όπου θα αναζητηθούν ξενοδοχειακά ακίνητα, εξοχικές κατοικίες και τουριστικά καταλύματα που θα διατεθούν επίσης μέσω πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι από την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική η Τεχνική Ολυμπιακή εξασφάλισε ρευστότητα της τάξεως των 98 εκατ. ευρώ, ενώ εντός του προσεχούς Ιουλίου θα ξεκαθαρίσει και το κατά πόσον η εταιρεία θα εισπράξει επιπλέον 8 εκατ. ευρώ, καθώς τότε αναμένεται το οριστικό πόρισμα ανεξάρτητου συμβούλου.

Το ποσό αυτό αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης επί τρία και πλέον χρόνια. Τα υπόλοιπα κεφάλαια που έχει εισπράξει η εταιρεία σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν σταδιακά, μέσω επενδύσεων όχι μόνο στην αγορά ακινήτων, αλλά και στην ποντοπόρο ναυτιλία, στον τουρισμό και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Στον τομέα της ναυτιλίας η εταιρεία έχει τοποθετήσει ήδη 16,2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση συμμετοχών σε επτά διαφορετικά πλοία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή