Ιδρύθηκε Ενωση Σούπερ Μάρκετ από έξι μεγάλες αλυσίδες

Ιδρύθηκε Ενωση Σούπερ Μάρκετ από έξι μεγάλες αλυσίδες

Δεκαοκτώ, περίπου, χρόνια από την ουσιαστική διάλυση του Συνδέσμου Εταιρειών Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ), οι έξι μεγαλύτερες αλυσίδες του κλάδου αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Ενωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαοκτώ, περίπου, χρόνια από την ουσιαστική διάλυση του Συνδέσμου Εταιρειών Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ), οι έξι μεγαλύτερες αλυσίδες του κλάδου αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Ενωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ). Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των αλυσίδων διαδραμάτισαν τα διάφορα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν τον καιρό της πανδημίας και στη συνέχεια τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως το πολυσυζητημένο «καλάθι του νοικοκυριού» και το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, μέτρα τα οποία συνάντησαν την αντίδραση των αλυσίδων, η οποία, όμως, δεν μπορούσε να εκφραστεί συλλογικά.

Ιδρυτικά μέλη της ΕΣΕ είναι οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος ΜΑΕ, Δ. Μασούτης Α.Ε., Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, Lidl Ελλάς, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ (My market) και Πέντε Α.Ε. (Γαλαξίας). Στην ΕΣΕ μπορούν να είναι μέλη όλα τα νομικά πρόσωπα σούπερ μάρκετ στην ελληνική επικράτεια με δραστηριότητα το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο τροφίμων και καταναλωτικών ειδών. Τα μέλη χωρίζονται σε τακτικά και συνδεδεμένα, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ως τακτικά μέλη θα μπορούν να ενταχθούν οι αλυσίδες που έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Σε αυτές τις αλυσίδες συγκαταλέγεται και η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, η οποία, πάντως, ακόμη δεν έχει ενταχθεί στην ΕΣΕ, κάτι πάντως που δεν αποκλείεται να συμβεί το επόμενο διάστημα. Συνδεδεμένα μέλη μπορούν να είναι και τα πολύ μικρά σούπερ μάρκετ, ακόμη και όσα έχουν μόνο δύο ταμειακές μηχανές.

Πρόεδρος της ΕΣΕ είναι ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, επικεφαλής της ΜΕΤΡΟ AEBE, αντιπρόεδρος ο κ. Γ. Μασούτης, επικεφαλής της Μασούτης, γραμματέας ο κ. Κ. Μαυροειδής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πέντε Α.Ε., ταμίας ο κ. Νίκος Λαβίδας, διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, και μέλη ο κ. Λ. Παπακοσμάς, εντεταλμένος σύμβουλος της Σκλαβενίτης, και o κ. Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ, πρόεδρος διοίκησης της Lidl Ελλάς. Γενικός διευθυντής της ΕΣΕ ανέλαβε ο κ. Απόστολος Πεταλάς, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Fourlis.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή