Αλαλούμ με την έναρξη των δρομολογίων στον προαστιακό Πάτρας

Αλαλούμ με την έναρξη των δρομολογίων στον προαστιακό Πάτρας

Αλαλούμ επικράτησε τις τελευταίες ημέρες με τα δρομολόγια τρένων του πολύπαθου προαστιακού Πάτρας προκαλώντας σύγχυση στο επιβατικό κοινό. Βασικός λόγος για το κομφούζιο δεν ήταν άλλος από την ασυνεννοησία μεταξύ του ΟΣΕ, του διαχειριστή της υποδομής αλλά και της Hellenic Train

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλαλούμ επικράτησε τις τελευταίες ημέρες με τα δρομολόγια τρένων του πολύπαθου προαστιακού Πάτρας προκαλώντας σύγχυση στο επιβατικό κοινό. Βασικός λόγος για το κομφούζιο δεν ήταν άλλος από την ασυνεννοησία μεταξύ του ΟΣΕ, του διαχειριστή της υποδομής αλλά και της Hellenic Train. Στις 6 Ιουλίου αργά το απόγευμα, η Hellenic Train ανακοίνωσε πως στις 7 Ιουλίου προχωράει στην ενεργοποίηση των δρομολογίων του νότιου τμήματος του προαστιακού Πάτρας (Κάτω Αχαΐα – Αγιος Ανδρέας – Καμίνια), δρομολόγια τα οποία από τον Ιούνιο δεν εκτελούνται με τρένα αλλά με λεωφορεία της σιδηροδρομικής εταιρείας. Ωστόσο σε νεότερη ανακοίνωσή της, περίπου 2 ώρες μετά, γνωστοποιεί τελικά στο επιβατικό κοινό πως «για λόγους υποδομής αναβάλλεται η έναρξη δρομολογίων στο νότιο τμήμα του προαστιακού Πατρών έως το Σάββατο 8 Ιουλίου». Το όλο σκηνικό, εκτός από την αναστάτωση που προκάλεσε στους επιβάτες, οι οποίοι αναμένουν εδώ και σχεδόν ένα μήνα την επιστροφή των τρένων του προαστιακού Πάτρας στις ράγες, επιβεβαιώνει τις αδυναμίες που επικρατούν ακόμη στον σιδηρόδρομο, λίγους μάλιστα μήνες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Οι δύο ενημερώσεις της Hellenic Train προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του ΟΣΕ, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν προηγήθηκε νωρίτερη ενημέρωση του οργανισμού και ότι το επιχείρημα από την πλευρά της Hellenic Train –πως για λόγους υποδομής αναβάλλεται η έναρξη δρομολογίων– «είναι εκτός πραγματικότητας».

Πληροφορίες από τον ΟΣΕ λένε πως χωρίς «καμία προηγούμενη συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΣΕ» η Hellenic Train έστειλε επιστολή με την οποία αναγγέλλει την έναρξη των δρομολογίων μέσα σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών. Ο ΟΣΕ ενημερώνει πως αν και πρόσφατα η επιδομή ελέγχθηκε από καταγραφικό τρένο και δεν καταγράφηκε κάποιο σφάλμα, «είναι απαραίτητος ο έλεγχος της υποδομής από πλευράς εμποδίων, ορθής λειτουργίας των αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων και άλλων παραγόντων που απαιτεί, ανάλογα με τα ευρήματα, χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 ημερών». «Συνεπώς», όπως αναφέρουν από τον ΟΣΕ, «η ανακοίνωση της Hellenic Train που βιάστηκε να ενημερώσει ότι για λόγους υποδομής αναβάλλεται η έναρξη δρομολογίων, είναι εκτός πραγματικότητας» αφού, όπως υποστηρίζει, το αίτημα δεν τέθηκε έστω και προφορικά στη διοίκηση του ΟΣΕ. Μάλιστα, συνεχίζει, λέγοντας πως για να μην επαναληφθούν άστοχες ανακοινώσεις, «το οποιοδήποτε αίτημα της Hellenic Train σχετικά με την επανέναρξη των δρομολογίων θα πρέπει να κατατίθεται στον διαχειριστή υποδομής τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα». Το τελευταίο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των προβλημάτων του ελληνικού σιδηροδρόμου, που περιλαμβάνει βλάβες στην υποδομή και στο τροχαίο υλικό, ακινητοποιήσεις αμαξοστοιχιών ακόμη και σε σήραγγες, αντικατάσταση δρομολογίων με τρένα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή