Briq Properties: Αύξηση τζίρου και κερδών

Briq Properties: Αύξηση τζίρου και κερδών

Αρχές του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς το επενδυτικό πρόγραμμα της Briq Properties ΑΕΕΑΠ, τόσο στον τομέα των logistics, όσο και στον τομέα των κτιρίων γραφείων κι ενώ η εισηγμένη προετοιμάζεται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ κατά τους πρώτους μήνες του 2024. Κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, η Briq κατέγραψε αύξηση των εσόδων από ενοίκια κατά 11% σε 4,4 εκατ. ευρώ, από 4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα στην εύλογη αξία διαμορφώθηκαν φέτος σε 2,4 εκατ. ευρώ, από 4,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 11% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Οπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, η αύξηση των εσόδων από μισθώματα και της κερδοφορίας οφείλεται στη λειτουργία του νέου κέντρου logistics στον Ασπρόπυργο, καθώς και στην ετήσια αναπροσαρμογή των υφιστάμενων μισθωτηρίων συμβολαίων. Η αξία του χαρτοφυλακίου της Briq Properties ανέρχεται πλέον σε 142,1 εκατ. ευρώ, από 136,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, η εταιρεία επένδυσε 3,4 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος νέων αναπτύξεων. Ειδικότερα, κατασκευάζεται κτίριο logistics επιφανείας 19.000 τ.μ., που θα προστεθεί στην υφιστάμενη ανάπτυξη των 25.000 τ.μ. που λειτούργησε πέρυσι, με μισθωτή τον όμιλο Infoquest. Το νέο κτίριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2024. Τότε, η εισηγμένη θα έχει δημιουργήσει έναν πόλο logistics συνολικής επιφάνειας 44.500 τ.μ. σε ενιαία έκταση 114 στρεμμάτων, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να διαμορφώνεται σε 30 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κόστους αγοράς των οικοπέδων). Η ετήσια απόδοση των ακινήτων αυτών θα κυμαίνεται πέριξ του 8,3%, παράγοντας ετήσια έσοδα από ενοίκια της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αυτήν την περίοδο, η εταιρεία προχωράει στην ανάπτυξη ενός νεόδμητου κτιρίου γραφείων, επιφάνειας 2.425 τ.μ., αξιοποιώντας (και) δανειακά κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη Λ. Ποσειδώνος 42, στο ύψος της Καλλιθέας. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε έξι εκατ. ευρώ. Το νέο ακίνητο πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί το 2025, με τη διοίκηση της Briq να προσδοκά σε ετήσια έσοδα της τάξεως των 0,45 εκατ. ευρώ και μεικτή απόδοση της τάξεως του 7,5%.

Παράλληλα, προχωράει και η διαδικασία για τη συγχώνευση με την Intercontinental International ΑΕΕΑΠ της οικογένειας Χαλικιά. Με βάση τον σχετικό σχεδιασμό, η Briq θα αποκτήσει κατ’ αρχάς 17 ακίνητα της ICI, αντί ποσού 60,7 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, η ICI θα προχωρήσει σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κι έπειτα η Briq θα ολοκληρώσει την εξαγορά, μέσω της απόκτησης επιπλέον 26% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η συνολική αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε 70 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με τραπεζικό δανεισμό. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η νέα Briq θα ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας που θα προσεγγίζει τα 270 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT