Τρεις επενδύσεις προχωράει η Premia Properties

Τρεις επενδύσεις προχωράει η Premia Properties

Η μεγαλύτερη αφορά τη μετατροπή του εμπορικού κέντρου Athens Heart σε γραφεία που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση προβλέπεται να καταγράψουν τα έσοδα και η αξία του χαρτοφυλακίου της Premia Properties κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, καθώς προχωράει στην υλοποίηση τριών νέων επενδύσεων που θα ενισχύσουν τα οικονομικά της μεγέθη. Το υφιστάμενο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας διαμορφώνεται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ έως τα μέσα του 2024, μέσω και της αξιοποίησης δανειακών κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης για επιμέρους παρεμβάσεις αναβάθμισης υφιστάμενων κτιρίων της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη εξ αυτών αφορά τη μετατροπή του εμπορικού κέντρου Athens Heart σε ένα πράσινο κτίριο γραφείων, πιστοποιημένο κατά LEED Gold, το οποίο θα μισθωθεί εξ ολοκλήρου στην ΑΑΔΕ, ώστε να φιλοξενήσει το σύνολο των υπηρεσιών της. Η Premia επενδύει συνολικά 30 εκατ. ευρώ στο εν λόγω ακίνητο, καθώς εκτός από την αγορά του (από την Εθνική Τράπεζα) προχωράει σε σειρά παρεμβάσεων και ανακατασκευών, κυρίως στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, με ανάδοχο τον όμιλο Mytilineos. Παράλληλα, έχει αποκτηθεί κι ένα όμορο μικρό οικόπεδο, επί του οποίου ήδη ανεγείρεται ένας ακόμh χώρος γραφείων, ο οποίος θα επικοινωνεί με το κυρίως κτίριο μέσω γέφυρας. Σ’ αυτόν θα φιλοξενείται η ανώτατη διοίκηση της ΑΑΔΕ, ενώ στο μεγάλο συγκρότημα θα υπάρχουν –πέραν των γραφείων– και χώροι εστίασης, ακόμη και γυμναστήριο. «Οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό και προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2024, όταν και αναμένεται να εγκατασταθεί η ΑΑΔΕ», αναφέρει στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties ΑΕΕΑΠ. Υπενθυμίζεται ότι το πρώην Athens Heart βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαμοστέρνας και Πειραιώς και είναι επιφανείας 26.500 τ.μ. Η ΑΑΔΕ έχει συμφωνήσει να μισθώσει το σύνολο των χώρων που θα δημιουργηθούν, αντί ετήσιου ενοικίου 4,38 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Premia αναμένει και την ολοκλήρωση, εντός του πρώτου τριμήνου του 2024, της ανακατασκευής του κτιρίου φοιτητικής εστίας, που αποκτήθηκε στο τέλος του 2022 στην πόλη της Ξάνθης. Πρόκειται για ακίνητο επιφανείας 5.250 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει 105 επιπλωμένα διαμερίσματα, επιφανείας από 22 έως 53 τ.μ., όπως επίσης και ισόγειο κατάστημα 720 τ.μ. (υπεραγορά), αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης της τάξεως των 1.050 τ.μ. Στις αρχές του 2024 θα ξεκινήσει και η λειτουργία του νέου συγκροτήματος logistics, που έχει συμφωνήσει να αγοράσει η Premia Properties στην περιοχή του Ασπροπύργου. Πρόκειται για επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ, ενώ υφίσταται και συμφωνία εκμίσθωσης σε πολυεθνικό όμιλο.

Κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου τα έσοδα από μισθώματα της εισηγμένης ανήλθαν σε 9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 37% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αντίστοιχα, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων κι αποτιμήσεων) ενισχύθηκαν κατά 62% σε 4,9 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ, από 6,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, γεγονός που είχε αποτέλεσμα και τη μείωση των καθαρών κερδών μετά από φόρους κατά 33% σε 5,36 εκατ. ευρώ, έναντι 7,97 εκατ. ευρώ, κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή