Οι κινήσεις Intralot μετά την αύξηση κεφαλαίου

Οι κινήσεις Intralot μετά την αύξηση κεφαλαίου

Χρηματοδότηση μέσω κοινοπρακτικού δανείου και έκδοση ομολόγου, σχεδιάζει η εταιρεία

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σελίδας επιδιώκει η Intralot μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ, με την έναρξη της περιόδου άσκησης και διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προτίμησης και άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής να ξεκινάει σήμερα. Οπως ανέφερε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της εταιρείας παροχής τεχνολογικών λύσεων για τυχερά παιχνίδια, εφόσον η αύξηση κεφαλαίου καλυφθεί επιτυχώς, το hedge fund Standard General θα ελέγχει με 27% την εταιρεία, με τα ποσοστά της Alpha Choice, που ανήκει στον ιδρυτή της Intralot Σωκράτη Κόκκαλη, και της Intracom Holdings να ανέρχονται σε 27% και 7%, αντίστοιχα. Το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι στην ελεύθερη διασπορά, ενώ η συμμετοχή των δύο βασικών μετόχων της εταιρείας μειώνεται ελαφρώς. Και αυτό επειδή η Intralot, όπως σημείωσαν στελέχη της, έχει συναντήσει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι ζητούν περισσότερο διευρυμένη διασπορά μετοχών.

Τα βήματα που σχεδιάζει η Intralot μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου προβλέπουν την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου από τέσσερις ή πέντε τράπεζες, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των εγκρίσεων. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ύστερα και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου. Υπολογίζεται ότι η χρηματοδότηση που θα εξασφαλιστεί μέσω του κοινοπρακτικού δανείου και του ομολόγου θα είναι ύψους 220-230 εκατ. ευρώ. Η στρατηγική της Intralot προβλέπει τη διάθεση του μεγαλύτερου τμήματος των ταμειακών ροών στην περαιτέρω μείωση του δανεισμού. Οπως και την εστίαση στη διεκδίκηση συμβολαίων τεχνολογίας, λοταρίας και έργων σε ανεπτυγμένες αγορές. Η εισηγμένη, όπως ανέφεραν τα στελέχη της, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αυξήσει σημαντικά στο 38%, από 11% πριν από μερικά χρόνια, το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας και να μειώσει τη μόχλευση στο 3,7%, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί περαιτέρω σε περίπου 2,6% μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.

Η Intralot στηρίζει τις προοπτικές ανάπτυξης στο γεγονός ότι αποτελεί μία από τις τρεις εταιρείες παγκοσμίως (οι υπόλοιπες δύο είναι η Scientific Games και η IGT) στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων τεχνολογικών λύσεων για τυχερά παιχνίδια. Αλλά και στο ότι η αγορά των λοταριών που σχετίζεται με τα συστήματα εποπτείας και ελέγχου των παιγνιομηχανών έχει σταθερούς ρυθμούς αύξησης της τάξεως του 4%-5%, ενώ αναμένεται να ανέλθει στο 5,5%. Στην Αμερική, που αντιπροσωπεύει το 50% του τζίρου της Intralot, η αγορά των λοταριών έχει αξία, σε όρους πωλήσεων, ύψους 110 δισ. ευρώ. Δυνητικό μοχλό ανάπτυξης της Intralot αποτελεί και το γεγονός ότι την επόμενη διετία λήγει ένας μεγάλος αριθμός συμβολαίων, ενώ τοποθετούνται σε περίπου 15, μόνο αυτά που βρίσκονται στο Τέξας, στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη.

«Η Intralot είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική της Ελλάδας με έργα στις πέντε ηπείρους. Απασχολεί περίπου 300 μηχανικούς πληροφορικής. Το τεχνολογικό κέντρο της βρίσκεται στην Ατλάντα, αλλά ο σχεδιασμός των λύσεων που αναπτύσσει γίνεται στην Ελλάδα», σημείωσε ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας του oμίλου, Κωνσταντίνος Φαρρής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή