Τα ηλεκτρονικά βήματα για την απόκτηση κωδικών Taxisnet

Τα ηλεκτρονικά βήματα για την απόκτηση κωδικών Taxisnet

Τόσο ο αριθμός κινητού όσο και το e-mail επαληθεύονται με την αποστολή κωδικού

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει τη διαδικασία για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet η φορολογική διοίκηση. H νέα διαδικασία αφορά όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως νέοι χρήστες ή να επανεγγραφούν ως χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δημοσίου και να αποκτήσουν τους κωδικούς τους. Οπως προκύπτει από την απόφαση της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στην εφαρμογή «ΑΦΜ & Κλειδάριθμος», στην οποία δηλώνουν τα ακόλουθα στοιχεία:

• Το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιθυμούν να έχουν.

• Τον ΑΦΜ.

• Τα στοιχεία επικοινωνίας τους (σταθερό και κινητό τηλέφωνο, καθώς και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail).

Εφόσον πρόκειται για φυσικά πρόσωπα τα οποία θα επιλέξουν την εξ αποστάσεως χορήγηση κλειδαρίθμου, θα πρέπει να συμπληρώσουν στην αίτηση τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετεί τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, καθώς και τον αριθμό λογαριασμού ΙΒΑΝ που διαθέτουν και την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Επισημαίνεται ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση, η έκδοση και η αποστολή του κλειδαρίθμου, θα πρέπει ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου να είναι δηλωμένος στον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο όνομα του φορολογουμένου και επίσης συνδεδεμένος με τον συγκεκριμένο φορολογούμενο στην τράπεζα.

Τόσο ο αριθμός κινητού τηλεφώνου όσο και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επαληθεύονται με την αποστολή κωδικού, ο οποίος εν συνεχεία καταχωρίζεται από τον χρήστη στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Οι κωδικοί αποστέλλονται έπειτα από επαλήθευση ασφαλείας.

Αίτηση εγγραφής ή επανεγγραφής και παραλαβής κλειδαρίθμου για φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει ο ίδιος ο φορολογούμενος, ανεξαρτήτως φορολογικής κατοικίας, ο οποίος παραλαμβάνει τον κλειδάριθμο με μία εκ των παρακάτω διαδικασιών:

• Εξ αποστάσεως με επαλήθευση, μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας ελέγχου, των στοιχείων της αίτησης με τα στοιχεία που διαθέτει, αντιστοίχως, η τράπεζα ή και ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στην αίτησή του.

• Εξ αποστάσεως με άμεση βιντεοκλήση με εκπρόσωπο της υπηρεσίας myAADElive της ΑΑΔΕ ή με βιντεοκλήση κατόπιν ραντεβού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή