Ραντεβού με θεσμικούς επενδυτές για 24 ελληνικές επιχειρήσεις

Ραντεβού με θεσμικούς επενδυτές για 24 ελληνικές επιχειρήσεις

Στις 25 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη το συνέδριο των ΕΧΑΕ -JPMorgan

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ραντάρ μεγάλων διεθνών επενδυτών θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα πληθώρα ελληνικών εισηγμένων εταιρειών, στο επενδυτικό συνέδριο Greece Investment Forum, που για πρώτη φορά διοργανώνει ο Ομιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την JPMorgan στη Νέα Υόρκη. Το συγκεκριμένο roadshow θεωρείται σημαντικό ορόσημο για την πορεία της ελληνικής αγοράς, καθώς θα αποκαλύψει τις προθέσεις του επενδυτικού κοινού για το «ελληνικό story», έπειτα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Το «παρών» στη Νέα Υόρκη και στα γραφεία της JPMorgan στις 25 Ιανουαρίου θα δώσουν 24 εισηγμένες και μη εταιρείες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση που θα έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον, σε fire chat για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα αποτελεί και πρόσκληση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης στους ξένους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στόχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι το συγκεκριμένο roadshow να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, κάτι που έχει γίνει και με αντίστοιχο roadshow στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τη Morgan Stanley εδώ και δύο χρόνια. Η απόφαση αυτή είναι στρατηγικά στοχευμένη και αποσκοπεί στις συντονισμένες αλλά και διευρυμένες επαφές των ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, την ανάδειξη των προοπτικών των εταιρειών και την προβολή του ελληνικού Χρηματιστηρίου διεθνώς, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης για τις ελληνικές εταιρείες και την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Θα φανούν οι προθέσεις των επενδυτών για το «ελληνικό story» μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ενδιαφέρον των επενδυτών για το συνέδριο της JPMorgan είναι σημαντικό και αναμένεται μπαράζ επαφών με τις ελληνικές εισηγμένες.

Οι εταιρείες που θα παραβρεθούν στη Νέα Υόρκη είναι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες –Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς–, καθώς και οι: Τράπεζα Αττικής, Aegean, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, HELLENiQ ENERGY, Intrakat, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, TITAN, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ΤΑΙΠΕΔ, CVC Greece, Grivalia Properties, Olympia Group, Peoplecert και η Τράπεζα Κύπρου.

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα διοργανωθεί τραπεζικό πάνελ με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και την Τράπεζα Αττικής. Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, αναμένεται να βρεθούν οι διανομές μερισμάτων, ο αντίκτυπος στην κερδοφορία από τις προσεχείς μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, η διάθεση του υπόλοιπου ποσοστού που έχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, καθώς και το placement της Τράπεζας Πειραιώς για το οποίο ζεσταίνονται οι μηχανές.

Επίσης, θα διοργανωθεί και ένα πάνελ για τις υποδομές, το οποίο θα πλαισιώσουν οι επικεφαλής των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat και Mytilineos.

Το συνέδριο της JPMorgan έρχεται σε μια ιδιαίτερα θετική συγκυρία, με το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον να αποτυπώνεται ήδη έντονα στην αγορά. Το Χ.Α. κατέκτησε τη 2η θέση παγκοσμίως το 2023 μεταξύ των μεγαλύτερων διεθνών αγορών, με κέρδη κοντά στο 40%. Το νέο έτος έχει ήδη ξεκινήσει με το δεξί, με το Χ.Α. να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των υψηλότερων αποδόσεων διεθνώς, ενώ αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την αλλαγή πίστας και της ένταξης στις ανεπτυγμένες αγορές το 2025.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT