ΕΦΚΑ: Προσλήψεις έπειτα από 10 χρόνια

ΕΦΚΑ: Προσλήψεις έπειτα από 10 χρόνια

Θα προσληφθούν 690 άτομα, εκ των οποίων 540 μέσω ΑΣΕΠ και τα υπόλοιπα 150 μέσω της ΔΥΠΑ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενίσχυση του ΕΦΚΑ με 690 νέες προσλήψεις προσωπικού, εκ των οποίων οι 540 μέσω ΑΣΕΠ και οι υπόλοιπες 150 μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την πρόσληψη άνεργων ηλικίας 55-74 ετών, αναμένεται εντός του 2024. Πρόκειται για αύξηση του προσωπικού κατά περίπου 10%, και μάλιστα μετά δέκα ολόκληρα χρόνια, την ίδια στιγμή που παρατηρείται και στον ΕΦΚΑ, όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, σημαντική εκροή προσωπικού, και μάλιστα του πλέον έμπειρου κυρίως στα συνταξιοδοτικά ζητήματα, λόγω δικής του συνταξιοδότησης. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη του φορέα, συνολικά στον ΕΦΚΑ απασχολούνται 7.000 άτομα, όταν οι οργανικές θέσεις του Ταμείου ανέρχονται σε 8.500.

Με τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί για το 2024, αν και δεν καλύπτονται όλα τα κενά που υπάρχουν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης, θα καλυφθούν σημαντικές ανάγκες σε τμήματα όχι μόνο σε σχέση με τη διαδικασία συνταξιοδότησης, αλλά και σε διοικητικές υπηρεσίες και τμήματα πληροφορικής. Συγκεκριμένα, αναμένεται να προσληφθεί προσωπικό με ειδικότητες όπως διοικητικού – οικονομικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ στο πλαίσιο των μεγάλων έργων ψηφιοποίησης του ΕΦΚΑ που «τρέχουν», αρκετές θέσεις θα καλυφθούν από στελέχη πληροφορικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Επίσης, κάποιες θέσεις προορίζονται για αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς καθώς και μηχανολόγους μηχανικούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τις 540 προσλήψεις που αφορούν οργανικές θέσεις με επιτυχόντες στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Οι υπόλοιπες 150 θέσεις θα καλυφθούν με συμβασιούχους μέσω του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ανέργους ηλικίας 55-74 ετών και βάσει του σχεδιασμού της διοίκησης θα ενσωματωθούν στον φορέα σε κεντρικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την έκδοση των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να εκπαιδευτούν από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΕΦΚΑ και να συμβάλουν στην προσπάθεια εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων. Οι προσλήψεις αυτές θα είναι με συμβάσεις έως 23-24 μήνες, καθώς η επέκταση πέραν των δύο ετών δεν επιτρέπεται. Αναλυτικά, βάσει του προγράμματος της ΔΥΠΑ που στόχο έχει την πρόσληψη μεγάλων σε ηλικία ανέργων σε θέσεις στο Δημόσιο προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα και να πάρουν σύνταξη, οι προσληφθέντες θα εκπαιδευτούν και θα ενσωματωθούν στον φορέα ώστε να κατανεμηθούν τόσο σε κεντρικές υπηρεσίες όσο και σε υποκαταστήματα.

Αρχικά η σύμβασή τους θα έχει διάρκεια 12 μηνών, όμως από το ίδιο το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επέκτασής του για άλλους 12 μήνες. Το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως και τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή