Νέος πλειστηριασμός για το κτίριο της «Ράδιο Κορασίδη» στον Πειραιά

Νέος πλειστηριασμός για το κτίριο της «Ράδιο Κορασίδη» στον Πειραιά

Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ, με την πρώην έδρα της «Ράδιο Α. Κορασίδη» να περιλαμβάνει τρία συνενωμένα πενταώροφα κτίρια συνολικής επιφάνειας 7.000 τετραγωνικών μέτρων

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου θα επαναληφθεί ο πλειστηριασμός του κτιρίου που φιλοξενούσε την έδρα της «Ράδιο Α. Κορασίδη» στις οδούς Φωκαίας, Αιγίνης και Μικράς Ασίας 4, στον Πειραιά. Η εκποίηση έλαβε χώρα και την περασμένη Πέμπτη, αλλά υπήρξε άγονη, επειδή, κατά πληροφορίες, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής προτίμησε να τηρήσει στάση αναμονής έως ότου πραγματοποιηθούν οι νέες επικείμενες αλλαγές στο καθεστώς της «χρυσής βίζας». Το ενδιαφερόμενο σχήμα αξιολογεί την αλλαγή χρήσης του κτιρίου της πτωχευμένης εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών από γραφεία σε κατοικίες. Η ενδεχόμενη, όμως, αλλαγή στους όρους χορήγησης άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών έναντι επένδυσης σε ακίνητα της οποίας το ύψος πιθανολογείται ότι θα επαναπροσδιοριστεί στις 800.000 ευρώ οδήγησε τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να μη συμμετάσχουν, μέχρι νεωτέρας, στην εκποίηση, που θα επαναληφθεί, αν απαιτηθεί, στις 29/2, 7/3 και 11/4.

Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ, με την πρώην έδρα της «Ράδιο Α. Κορασίδη» να περιλαμβάνει τρία συνενωμένα πενταώροφα κτίρια συνολικής επιφάνειας 7.000 τετραγωνικών μέτρων. Η αξιοποίησή τους λόγω της κομβικής τοποθεσίας τους (σε κοντινή απόσταση από τις Λ. Πειραιώς, Ποσειδώνος και Κηφισού) εμφανίζει σημαντικές προοπτικές.

Το ακίνητο του Πειραιά, όπως και ακόμη ένα στη Θήβα, περιήλθε στο ενεργητικό της πτωχευμένης εταιρείας το 2021, ύστερα από απόφαση του Αρείου Πάγου. Η απόφαση αφορά δικαστική αντιδικία μεταξύ της «Ράδιο Κορασίδη» και της πρώην Marfin Leasing, της θυγατρικής δηλαδή της MIG που είχε αγοράσει το 2008 το 55,79% της εταιρείας ηλεκτρικών ειδών και το 58,78% της θυγατρικής της Elephant. Αυτό το ντιλ, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από περίπου δύο χρόνια από την υπαγωγή της «Ράδιο Κορασίδη» στο άρθρο 44 του τότε πτωχευτικού δικαίου, αποσκοπούσε στην κεφαλαιακή ενίσχυσή της. Ωστόσο, η «μαύρη τρύπα» παρέμενε στην εταιρεία, η οποία για να συνεχίσει να είναι βιώσιμη χρηματοδοτούνταν έμμεσα από τη Marfin Εγνατία Bank, την τότε θυγατρική της MIG και μεγαλομέτοχο της «Ράδιο Κορασίδη».

Το 2009 μεταβιβάστηκαν στη Marfin Leasing (μετέπειτα Λαϊκή Leasing και CPB Leasing) ορισμένα ακίνητα της εταιρείας –συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου του Πειραιά–, τα οποία επέστρεψαν στην πτωχευμένη εταιρεία μετά τη δικαστική απόφαση. Κατά τον Αρειο Πάγο, οι εν λόγω μεταβιβάσεις έπρεπε να ανακληθούν επειδή πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία πενταετία από την κήρυξη της «Ράδιο Κορασίδη» σε πτώχευση. Το ανώτατο δικαστήριο εντόπισε δόλο επειδή οι μεταβιβάσεις ωφέλησαν μόνο ορισμένους από τους πολυάριθμους πιστωτές της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή