Mytilineos: Επένδυση 60 εκατ. για μονάδα στον Βόλο

Mytilineos: Επένδυση 60 εκατ. για μονάδα στον Βόλο

Η παραγωγή προηγμένων μεταλλικών κατασκευών αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2026

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής προηγμένων μεταλλικών κατασκευών στον Βόλο προχωρεί η Mytilineos, με στόχο τη διεύρυνση της γκάμας των παραγόμενων προϊόντων και την εκμετάλλευση όλων των πιθανών συνεργειών με την υπάρχουσα μονάδα στη Νέα Ιωνία. Το κόστος της επένδυσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, έχει υπολογιστεί στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

H νέα μονάδα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο της εταιρείας που αγοράστηκε πρόσφατα στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου, σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το υφιστάμενο εργοστάσιο της Νέας Ιωνίας. Αυτή η περιοχή επιλέχθηκε καθώς ήδη διαθέτει εξαιρετικές υποδομές, σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι και καλύπτεται πλήρως από δίκτυο φυσικού αερίου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο νέο οικόπεδο καλύπτουν έκταση 10 στρεμμάτων με τέσσερις αίθουσες παραγωγής, ενώ το πλάνο αφορά την κατασκευή δύο επιπλέον χώρων – αιθουσών παραγωγής που αναμένεται να καλύψουν οκτώ στρέμματα με ανυψωτική ικανότητα 20 τόνων. Επιπλέον, η περιοχή των νέων εγκαταστάσεων απέχει περίπου 4 χλμ. από τη Νέα Ιωνία Βόλου και το υφιστάμενο εργοστάσιο, γεγονός που θα επιτρέψει τη δημιουργία σημαντικών συνεργειών στη λειτουργία των δύο μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο εργοστάσιο, με το brand name METKA Βόλου, ιδρύθηκε το 1963 με σκοπό την παραγωγή ελαφρών μεταλλικών κατασκευών.

Στην πορεία ανέπτυξε μεγάλη εξειδίκευση σε ιδιαίτερα απαιτητικές μεταλλικές εφαρμογές και σε βαριές ή και σύνθετες μεταλλικές κατασκευές με υψηλά ποιοτικά δεδομένα, έχοντας πλέον εδώ και δύο δεκαετίες αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό για το 100% της παραγωγής του.

Η επέκταση της δραστηριότητας της Mytilineos στην περιοχή του Βόλου αναμένεται να ενισχύσει την τοπική απασχόληση. Για τη νέα επένδυση υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν συνολικά περίπου 250 νέοι εργαζόμενοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό εργαζομένων στις δύο μονάδες του Βόλου στους 600.

Για το νέο εργοστάσιο, όπως σημειώνει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της, προβλέπεται η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και απολύτως συμβατού με τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Νέας Ιωνίας, για τη διασφάλιση του ίδιου ποιοτικού αποτελέσματος που διακρίνει όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες της Mytilineos και ιδιαίτερα την υπάρχουσα μονάδα στη Νέα Ιωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή