Σημαντική αύξηση στις μισθώσεις νέων καταστημάτων το 2023

Σημαντική αύξηση στις μισθώσεις νέων καταστημάτων το 2023

Πάνω από 200 συμφωνίες ενοικίασης στις δημοφιλείς εμπορικές πιάτσες Αθήνας και Θεσσαλονίκης

σημαντική-αύξηση-στις-μισθώσεις-νέων-562898557

Με περισσότερες από 200 συμφωνίες ενοικίασης νέων καταστημάτων στις δημοφιλέστερες εμπορικές «πιάτσες» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι ολοκληρώθηκε το 2023. Η αύξηση σε σχέση με το 2022 υπολογίζεται ότι ξεπέρασε το 30%. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην άνοδο των πωλήσεων, αλλά και στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος πέρυσι, που λειτουργεί υπέρ της αύξησης και των εσόδων των καταστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά από αλυσίδες επεκτείνουν το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων τους, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αλλά και σε άλλα σημεία της Αττικής, όπως η Γλυφάδα και η Κηφισιά, κάτι που αντανακλάται πλέον και στις τιμές των ενοικίων που έχουν αρχίσει να κινούνται ανοδικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία ανάλυση της Proprius για το τέταρτο τρίμηνο, υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν περίπου 50 νέες συμφωνίες μίσθωσης εμπορικών χώρων, με τις δημοφιλείς «πιάτσες» να κυριαρχούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η Holland & Barrett λειτούργησε τρία νέα καταστήματα στο Χαλάνδρι, το Ελληνικό και τη Νέα Σμύρνη, ενώ η αλυσίδα Oysho άνοιξε νέο κατάστημα στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Τα καταστήματα Pandora προσέθεσαν ένα νέο σημείο στην Κηφισιά και ετοιμάζουν ένα ακόμα στη Γλυφάδα, ενώ η Funky Buddha λειτούργησε δύο νέα καταστήματα στο Χαλάνδρι και στη Σπάρτη. Δύο νέα καταστήματα σε Γλυφάδα και Πειραιά άνοιξε και η αλυσίδα αθλητικών ειδών Cosmos Sports, ενώ η αλυσίδα Attrattivo εγκαινίασε ένα ακόμα σημείο πώλησης στην οδό Ερμού κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του έτους.

Σημαντικές προσθήκες πραγματοποιήθηκαν και στα εμπορικά κέντρα. Η Heaven on Earth άνοιξε κατάστημα στο City Link, ενώ η Gant λειτούργησε νέο κατάστημα στο The Mall Athens. Αντίστοιχα, η αλυσίδα Jott άνοιξε ένα νέο κατάστημα στο Golden Hall, ενώ η Prenatal στο εμπορικό πάρκο Florida Retail Park στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει πλέον στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή.

Εγκαίνια πραγματοποίησαν όμως και νέοι «παίκτες» στον τομέα της εστίασης. Η Cova Astir Marina στον Λαιμό της Βουλιαγμένης φιλοξενεί πλέον τον ιταλικό όμιλο Pasticceria Cova, μέλος του ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton Group από το 2013. Αντίστοιχα, η Cafe Barbera άνοιξε τον πρώτο της χώρο στην Ελλάδα. Μάλιστα, πρόκειται για το επίσημο ντεμπούτο του νέου μοντέλου καταστημάτων μικρού μεγέθους της αλυσίδας στην ευρωπαϊκή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή της Ελλάδας έχει ιδιαίτερη σημασία. Το πρώτο της κατάστημα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης άνοιξε και η Pret a Manger, ενώ θα ακολουθήσουν τρία ακόμα σημεία, στα αεροδρόμια της Μυκόνου, της Κω και της Ζακύνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή