Κινητά που λυγίζουν και 3D tablets

Κινητά που λυγίζουν και 3D tablets

Οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Βαρκελώνης

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφανείς οθόνες αλλά και τηλέφωνα που τυλίγονται γύρω από τον καρπό του χρήστη, επιστρατεύουν μεταξύ άλλων οι κολοσσοί της τεχνολογίας για να ξεχωρίσουν από τους ανταγωνιστές τους, σε έναν αγώνα δρόμου ευρηματικότητας και νεωτερισμού. Αυτά και πολλά άλλα γκάτζετ παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress (ΜWC) στη Βαρκελώνη, τη σημαντικότερη εκδήλωση στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως. Περισσότεροι από 50.000 επαγγελματίες από 200 χώρες δικτυώθηκαν και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο (26-29 Φεβρουαρίου), με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο να επιδεικνύουν μεταξύ άλλων ασυνήθιστη τεχνολογία οθόνης.

Ενώ οι εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών βελτιώνουν συνεχώς ορισμένες πτυχές των συσκευών τους, όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και οι κάμερες, τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον έχει στραφεί περισσότερο στις καινοτομίες στις οθόνες, ειδικά με την εμφάνιση των πτυσσόμενων συσκευών. Οι οθόνες έχουν γίνει επίσης κομβικό σημείο, δεδομένης της αύξησης του αριθμού των αντικειμένων στις συσκευές μας. Πολλές από τις πρωτοποριακές οθόνες που έκαναν το ντεμπούτο τους στο MWC προήλθαν επίσης από εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν θόρυβο γύρω από τα προϊόντα τους και να προκαλέσουν κολοσσούς με εδραιωμένη παρουσία στον χώρο.

Κινητά που λυγίζουν και 3D tablets-1
∆ιαφανείς οθόνες, αλλά και τηλέφωνα που τυλίγονται γύρω από τον καρπό του χρήστη επιστρατεύουν, μεταξύ άλλων, οι κολοσσοί της τεχνολογίας για να ξεχωρίσουν από τους ανταγωνιστές τους. Η Motorola παρουσίασε ένα κινητό (φωτ.) «προσαρμόσιμης οθόνης», που μπορεί να λυγίσει.
Η κινεζική ZTE παρουσίασε ένα tablet δεύτερης γενιάς, που προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες. [A.P.]

«Η απόλυτη κυριαρχία της Apple και της Samsung στις συνδεδεμένες συσκευές σημαίνει ότι οι άλλες εταιρείες πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών», δήλωσε στο CNBC ο Μπεν Γουντ, επικεφαλής αναλυτής στο CCS Insight. «Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε έναν πολλαπλασιασμό περίεργων και θαυμάσιων νέων σχεδίων, όπως κινητά που φοριούνται στον καρπό, οθόνες με δυνατότητα κύλισης, εικονικές οθόνες 3D κ.ά.».

Η Tecno, που ανήκει στην κινεζική Transsion, μία από τις πέντε κορυφαίες κατασκευάστριες smartphones στον κόσμο, παρουσίασε συσκευή με επεκτάσιμη οθόνη.

Η Tecno, που ανήκει στην κινεζική Transsion, μία από τις πέντε κορυφαίες κατασκευάστριες smartphones στον κόσμο, παρουσίασε μία συσκευή με επεκτάσιμη οθόνη. Οταν ο καταναλωτής πατάει ένα κουμπί στο επάνω μέρος του κινητού, η οθόνη μεγεθύνεται πλάγια. Το πρωτότυπο γκάτζετ ονομάζεται Tecno Phantom Ultimate και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Η Motorola με τη σειρά της παρουσίασε ένα τηλέφωνο «προσαρμόσιμης οθόνης» που μπορεί να «λυγίσει» με διάφορους τρόπους. Μία από τις χρήσεις που έδειξε η εταιρεία ήταν πώς το τηλέφωνο θα μπορούσε να στριμωχτεί στον καρπό του χρήστη, αλλά και να ταιριάζει με τα ρούχα του!

Αυτό το τηλέφωνο διαθέτει ένα πάνελ OLED full HD που μπορεί να περιβάλλει τον καρπό, είτε ως έχει είτε στερεωμένο με μαγνητικό βραχιόλι. Εχει υφασμάτινη πλάτη και μπορεί να «τρέξει» επιλεγμένες εφαρμογές ενώ είναι λυγισμένο. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν θα φτάσει κάποια στιγμή στην αγορά. Η κινεζική Lenovo παρουσίασε ένα πρωτότυπο φορητού υπολογιστή με διάφανη οθόνη. Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υπολογιστών στον κόσμο έδειξε πώς ένα αντικείμενο μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από την οθόνη και να ανιχνευθεί από τις κάμερες της συσκευής. Στην οθόνη εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο.

Η κινεζική ZTE, μία εν μέρει κρατική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις τηλεπικοινωνίες, παρουσίασε ένα tablet δεύτερης γενιάς που εμφανίζει τρισδιάστατες εικόνες. Συνήθως, οι εικόνες 3D απαιτούν κάποιο είδος γυαλιών για προβολή, όπως συμβαίνει με τις ταινίες 3D στους κινηματογράφους. Η εν λόγω οθόνη ωστόσο παράγει μια τρισδιάστατη εικόνα χωρίς γυαλιά. Η ποιότητα εξαρτάται από τη γωνία από την οποία κοιτάζει κανείς την οθόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT