Στην Αθήνα τα κορυφαία στελέχη της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας

Στην Αθήνα τα κορυφαία στελέχη της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας

20 CEO πολυεθνικών ομίλων θα παρευρεθούν στο εξαμηνιαίο φόρουμ του κλάδου - Επαφές με τους διευθύνοντες συμβούλους θα έχει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με 20 διευθύνοντες συμβούλους και 5 προέδρους ενώσεων εκ των μεγαλύτερων πολυεθνικών, βιοφαρμακευτικών ομίλων παγκοσμίως θα έχει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας συνόδου τους, ευρύτερα γνωστής ως στρογγυλή τράπεζα των διευθυνόντων συμβούλων βιοφαρμακευτικών.

Πρόκειται για τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations – IFPMA), η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 90 φαρμακευτικές και ενώσεις σε όλο τον κόσμο. Η τρέχουσα σύνοδός τους πραγματοποιείται στην Ελλάδα κατόπιν πρωτοβουλίας του Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, ο οποίος και λόγω ελληνικής καταγωγής έχει την προεδρία αυτής της διοργάνωσης.

Σήμερα Τρίτη, το βράδυ, θα λάβει χώρα δείπνο σε γνωστό εστιατόριο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο οποίο θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, ενώ αύριο Τετάρτη η ομάδα των CEO θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα γίνει εκτενέστερη συζήτηση.

Οι τρεις θεματικές ενότητες που αναμένεται να τεθούν σε συζήτηση είναι η δυνατότητα της Ελλάδας να αυξήσει περαιτέρω την έρευνα και ανάπτυξη, να αυξήσει επίσης περισσότερο τις κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται εδώ και να συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια ορθής αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για την ανακάλυψη νέων ευεργετικών φαρμάκων και εμβολίων.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της ψηφιοποίησης ενός πολύ μεγάλου μέρους των ιατρικών δεδομένων των πολιτών έχει πρόσβαση, με πλήρη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σε έναν πλούτο πληροφορίας που μπορεί να είναι χρήσιμη στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Υπενθυμίζεται πως ανάλογη βάση δεδομένων, που έχει συμβάλει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων, διαθέτει το Ισραήλ.

Η στρογγυλή τράπεζα είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διοργανώνεται ανά έξι μήνες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών, όπου οι CEO των εταιρειών-μελών συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία. Τα μέλη της ομοσπονδίας απασχολούν σχεδόν τρία εκατ. επιστήμονες και υπαλλήλους, και ανακαλύπτουν, αναπτύσσουν και παραδίδουν φάρμακα και εμβόλια.

Το ρόστερ των CEO που επισκέπτονται την Ελλάδα για την τακτική στρογγυλή τράπεζα της ένωσής τους, η οποία λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Four Seasons στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, εκτός από τον Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer περιλαμβάνει ακόμη τον Hubertus von Baumbach της Boehringer-Ingelheim, τον Christopher Boerner της BMS, την Elçin Barker Ergun της Menarini, τον Robert Davis της MSD, τον Joaquin Duato της Johnson & Johnson, τον Charl van Zyl της Lundbeck, τον Richard Francis της TEVA, τον Lars Fruergaard Jorgensen της Novo Nordisk, τον Carlos Gallardo της Almirall, τον Peter Guenter της Merck Group, τον Hervé Hoppenot της Incyte, τον Paul Hudson της Sanofi, τον Daniel O’Day της Gilead, τον Stefan Oelrich της Bayer, τον Osamu Okuda της Chugai, τον Dave Ricks της Eli Lilly, τον Hiroaki Ueno της Mitsubishi Tanabe, τον Christopher Viehbacher της Biogen, τον Christophe Weber της Takeda, και τους προέδρους και τα στελέχη ενώσεων του κλάδου Thomas Cueni (IFPMA), David Reddy (IFPMA), Kenshi Kinoshita (JPMA), Nathalie Moll (EFPIA) και Steve Ubl της (PhRMA).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή