Αυξήθηκαν κατά 8% οι ζητούμενες τιμές κατοικιών το α΄ τρίμηνο

Αυξήθηκαν κατά 8% οι ζητούμενες τιμές κατοικιών το α΄ τρίμηνο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα σημάδι ανάσχεσης δεν φαίνεται να παρουσιάζουν οι ζητούμενες τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών, μετά το πέρας και του πρώτου τριμήνου 2024. Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών SPI του Spitogatos.gr, στο σύνολο της χώρας η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικιών αυξήθηκε κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αλλά και κατά 2,9% συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Αντίστοιχα, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικιών κατέγραψε ετήσια αύξηση κατά 11,4%, αλλά και αύξηση κατά 2,3% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά να ξεχωρίζει, καθώς η περιοχή της Καλλίπολης-Φρεαττύδας σημείωσε ετήσια αύξηση κατά 44% και «σκαρφάλωσε» στις 3.000 ευρώ/τ.μ. μέσα σε μόλις 12 μήνες, ως αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης από επενδυτές τρίτων χωρών μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα».

Μεγάλη αύξηση κατά 35% εντοπίζεται και στην περιοχή του Ν. Ψυχικού, όπου πλέον η μέση ζητούμενη τιμή διαμορφώθηκε σε 4.267 ευρώ/τ.μ., ενώ οι τιμές στην Παλλήνη ενισχύθηκαν κατά 34,4% σε 2.750 ευρώ/τ.μ. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές με τις υψηλότερες αυξήσεις ήταν του Χαριλάου (2.538 ευρώ/τ.μ.), η Ανω Πόλη (1.849 ευρώ/τ.μ.) και η περιοχή Πεύκα (1.714 ευρώ/τ.μ.).

Οι ακριβότερες περιοχές της Αττικής για την αγορά κατοικίας ήταν η Βουλιαγμένη (6.480 ευρώ/τ.μ.), η Βούλα (5.495 ευρώ/τ.μ.), η περιοχή Κολωνάκι – Λυκαβηττός (5.000 ευρώ/τ.μ.), η Γλυφάδα (4.811 ευρώ/τ.μ.) και ο Αλιμος (4.778 ευρώ/τ.μ.). Αντίθετα, οι πιο οικονομικές περιοχές για αγορά κατοικίας στην Αττική είναι η Αγία Βαρβάρα (1.269 ευρώ/τ.μ.), το Πέραμα (1.343 ευρώ/τ.μ.), η Πατησίων – Αχαρνών (1.424 ευρώ/τ.μ.), ο Αγιος Ιωάννης Ρέντης (1.429 ευρώ/τ.μ.) και τα Πατήσια (1.439 ευρώ/τ.μ.).

Στην Αττική, τα νότια προάστια πρωταγωνιστούν και πάλι σε ό,τι αφορά τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής για ενοικίαση κατοικίας, με τη Βουλιαγμένη να έρχεται πρώτη με μέση ζητούμενη τιμή 18,1 ευρώ/τ.μ. Ακολουθούν κατά σειρά, η περιοχή Κολωνάκι – Λυκαβηττός, το Παλαιό Ψυχικό, η Γλυφάδα και το Ελληνικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή