Ο όμιλος Campari εξαγόρασε το κονιάκ Courvoisier

Ο όμιλος Campari εξαγόρασε το κονιάκ Courvoisier

Ο ιταλικός όμιλος οριστικοποίησε την εξαγορά της διάσημης γαλλικής μάρκας κονιάκ έναντι 1,08 δισ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες παραγωγής και εμφιάλωσης στη Γαλλία καθώς και την παρουσία του ομίλου στις ΗΠΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιταλικός όμιλος οινοπνευματωδών Campari οριστικοποίησε την εξαγορά της διάσημης γαλλικής μάρκας κονιάκ Courvoisier έναντι 1,08 δισ. ευρώ, υπογράφοντας την πιο σημαντική συμφωνία της ιστορίας του.

Σε ανακοίνωσή του, ο όμιλος Campari ανέφερε επίσης ότι ένα επιπλέον ποσό 112 εκατ. ευρώ θα είναι πληρωτέο το 2029, ανάλογα με την επίτευξη των στόχων που θα έχουν τεθεί για τη χρήση του 2028.

Με την ανακοίνωση, επιβεβαιώνονται οι όροι της συμφωνίας που συνήφθη τον Φεβρουάριο με τον αμερικανικό όμιλο οινοπνευματωδών Beam Suntory, για την απόκτηση του 100% του κεφαλαίου της Beam Holding France, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια της premium μάρκας κονιάκ Courvoisier.

Σημειώνεται πως ο ιταλικός όμιλος είναι ήδη καλά τοποθετημένος στη γαλλική αγορά, αφού εξαγόρασε το 2016 το λικέρ Grand Marnier, έπειτα από μια δημόσια πρόταση εξαγοράς που αξιολογούσε την επιχείρηση στα 684 εκατ. ευρώ.

Ο Campari είχε εξάλλου εξαγοράσει το 2017 το κονιάκ Bisquit Dubouché, το 2019 το ρούμι Trois Rivières και το ρούμι La Mauny, καθώς και τη σαμπάνια Lallier το 2020 και τη μάρκα αρωματικών λικέρ Picon το 2022.

“]

Ο Οίκος Courvoisier, ο οποίος ιδρύθηκε το 1828 από τον Φελίξ Κουρβουαζιέ στο Ζαρνάκ της περιφέρειας Σαράντ, έβαλε τη σφραγίδα του στην ιστορία ως επίσημος προμηθευτής του αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ’.

Το Couvoisier «προμηθεύονταν οι βασιλικές αυλές της Ευρώπης και ήταν το αγαπημένο ποτό της Μπελ Επόκ, καθώς είχε επιλεγεί για να γιορταστούν τα εγκαίνια του πύργου του Α:iφελ και του Μουλέν Ρουζ», είχε σχολιάσει το Δεκέμβριο ο όμιλος Campari, όταν ανακοίνωσε πως αρχίζει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Beam Suntory.

Η συναλλαγή αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής και εμφιάλωσης του ομίλου Campari στη Γαλλία και να του επιτρέψει να ενισχύσει την παρουσία του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία Campari ιδρύθηκε το 1860 και από το 1995 άρχισε τις εξαγορές, μετατρεπόμενη σε μια πολυεθνική με παρουσία σε περισσότερες από 190 αγορές, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πλέον περισσότερες από πενήντα μάρκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT