Ισχυρή ζήτηση για το placement της Mytilineos

Ισχυρή ζήτηση για το placement της Mytilineos

Στα 255,6 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών – Διατέθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές, ενώ η αρχική στόχευση ήταν 4,5 εκατ.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 255,6 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών για το placement των 7,2 εκατ. μετοχών της Mytilineos, όπως διαμορφώθηκε μετά την ισχυρή ζήτηση από ξένους θεσμικούς, αφού η αρχική στόχευση ήταν για 4,5 εκατ.

Το ποσοστό που διέθεσαν οι εταιρείες Frezia Ltd και Kilteo Ltd, που ελέγχονται από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, αντιστοιχεί στο 5,04% των μετοχών της εισηγμένης. Μετά την τοποθέτηση των επενδυτών, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κατέχει πλέον το 21,529% των μετοχών και των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Οι μετοχές διατέθηκαν στα 35,5 ευρώ, δηλαδή με discount 4% με βάση τη μέση τιμή τριμήνου και 8,8% με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής την αμέσως προηγούμενη ημέρα (38,94 ευρώ).

Η ζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προήλθε από «long only funds», δηλαδή από επενδυτές που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα σε εταιρείες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα περισσότερα funds προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Το επιτυχημένο placement λίγους μήνες πριν η Mytilineos με το ισχυρό διεθνές αποτύπωμα χτυπήσει την πόρτα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, αποτελεί ένα πρώτο θετικό μήνυμα της ανταπόκρισης των διεθνών επενδυτών. Με την κίνηση αυτή αυξάνει και το free float (ελεύθερη διασπορά) της μετοχής, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες για υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα και ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας. Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές, το διάστημα που απομένει μέχρι την είσοδο της εταιρείας στο LSE πιθανότατα να δούμε και άλλες τέτοιες πράξεις προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων.

Ο δρόμος για την εισαγωγή της εταιρείας σε μια κεφαλαιαγορά με μεγάλο βάθος όπως αυτή του Λονδίνου έρχεται σε συνέχεια της εντυπωσιακής αναπτυξιακής τροχιάς τα τελευταία χρόνια. Μέσα από μια πορεία διαρκούς ανάπτυξης, η Mytilineos έχει εδραιώσει τη διεθνή παρουσία της σε 40 χώρες και στις 5 ηπείρους με 286 projects στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης, με την οποία έχει συνδέσει τη στρατηγική της τα τελευταία χρόνια. Η είσοδος στο FTSE 100 θα έχει πολλαπλά οφέλη για την εταιρεία, καθώς θα αυξήσει σημαντικά την εμπορευσιμότητα της μετοχής και θα υποστηρίξει επενδύσεις που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω την παρουσία της στη διεθνή αγορά.

Στη γενική συνέλευση της 4ης Ιουνίου, οι μέτοχοι της εταιρείας θα κληθούν –μεταξύ άλλων– να εγκρίνουν και την αλλαγή επωνυμίας. Στόχος, το νέο brand του ομίλου να μην είναι προσωποπαγές, να είναι εύληπτο και να δίνει τον τόνο της παγκοσμιότητας και της διεθνούς επέκτασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT