Νέα υπηρεσία για μακροχρόνια μίσθωση Ι.Χ. από Avis

Νέα υπηρεσία για μακροχρόνια μίσθωση Ι.Χ. από Avis

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσιάζει η αγορά μίσθωσης αυτοκινήτων στη χώρα μας. Από 60.000 αυτοκίνητα προς μίσθωση πριν από λίγα χρόνια χρόνια, πλέον έχουν ξεπεράσει τις 100.000. Μόνον η Avis πέρυσι απέκτησε 10.000 νέα αυτοκίνητα, πραγματοποιώντας το 10% των ετήσιων ταξινομήσεων αυτοκινήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αvis, Ανδρέα Ταπραντζή, συμβάλλει κυρίως η αύξηση της τουριστικής κίνησης που ευνοεί τη βραχυχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου. Επίσης, θετικά κινείται και η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου, κυρίως λόγω της αλλαγής νοοτροπίας της νέας γενιάς επαγγελματιών. Οι τελευταίοι σε αντίθεση τις προηγούμενες γενιές επαγγελματιών, δεν επιθυμεί την «ιδιοκτησία» ακινήτου, αυτοκινήτου κ.λπ. «Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές που ήθελαν ένα “κεραμίδι” και ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο, σήμερα η νέα γενιά κλίνει προς την ενοικίαση», λέει ο κ. Ταπραντζής.

Κύριος μοχλός για τη τάση αυτή είναι η απουσία ενασχόλησης του οδηγού με το αυτοκίνητο και τη συντήρησή του. Αν αυτό συνδυαστεί και με την απουσία χρηματοδοτήσεων από τράπεζες για αγορές αυτοκινήτων, τότε μπορεί να εξηγηθεί το όψιμο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Αvis, η Ελλάδα υστερεί σημαντικά στις μακροχρόνιες μισθώσεις (αγορές) αυτοκινήτων, αφού η αξιοποίησή τους γίνεται από το 26% των οδηγών αυτοκινήτου, ενώ στην ανεπτυγμένη Ευρώπη, η διείσδυση της μακροχρόνιας μίσθωσης αντιστοιχεί στο 78% των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων.

Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της στροφής της αγοράς προς τις μακροχρόνιες μισθώσεις, η Avis δημιούργησε την υπηρεσία myAVIS που παρέχεται μέσω Διαδικτύου. Η υπηρεσία αυτή μπορεί να ολοκληρώσει μια μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου μέσα σε μερικά «κλικ» στην οθόνη του υπολογιστή, εφόσον ο χρήστης διαθέτει τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Η διοίκηση της Avis υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτό πέρυσι έγινε μίσθωση (πώληση) 2.000 αυτοκινήτων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Avis στην Ελλάδα πέρυσι είχε άλλη μια καλή χρονιά. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 180 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σε 82 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 27,2 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση κατά 5,8% (είχε διαμορφωθεί σε 170 εκατ. ευρώ το 2017), τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 6,1% (77,3 εκατ. ευρώ), ενώ τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση κατά 42,4% (19,1 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης, η Avis πέρυσι, χάρις στην υψηλή κερδοφορία και στην αξία της επιχείρησης, διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο και κατετάγη στο top 5% περίπου 1.000 ομοειδών επιχειρήσεων στην Ευρώπη (στοιχεία της Plimsoll Analysis). «Τα αποτελέσματα της Avis για το 2018, αποδεικνύουν στην πράξη την ηγετική μας θέση στον κλάδο», σχολίασε ο κ. Ταπραντζής. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Avis βρίσκεται στις δύο πρώτες θέσεις της αγοράς, τόσο στη βραχυχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου όσο και στη μακροχρόνια μίσθωση. Πρόσθεσε ακόμη ότι η αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη, με το 80% να ανήκει σε μόνον τρεις εταιρείες. Αντίθετα στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης υπάρχει μεγάλος κατακερματισμός, με τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες (Αvis, Hertz, Enterprice, Sixt) να κατέχουν μερίδιο της τάξεως του 40%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή