Ξεκινάει η επέκταση του River West

Ξεκινάει η επέκταση του River West

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από δύο και πλέον χρόνια επεξεργασίας, εντέλει προχωρεί το σχέδιο επέκτασης του εμπορικού κέντρου River West στη Λ. Κηφισού στο ύψος του Αιγάλεω. Οπως προκύπτει, η Noval, θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, έλαβε το πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την κατασκευή και λειτουργία ενός επιπρόσθετου κτιρίου καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ. Το ακίνητο βρίσκεται πίσω ακριβώς από το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο, επί της οδού Προόδου 1-3, και θα λειτουργήσει ως μια επιπλέον προσθήκη στο River West, προσφέροντας νέες χρήσεις εμπορίου, κυρίως μέσω της λειτουργίας νέας υπεραγοράς (σούπερ μάρκετ), αλλά και εμπορικών καταστημάτων. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ θα περιλαμβάνει και την κατεδάφιση των υφιστάμενων κτιρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το River West προσφέρει συνολική επιφάνεια 20.000 τ.μ. και εγκαινιάστηκε το 2011, συνιστώντας μια συνολική επένδυση της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για μίσθωση καταστημάτων εντός εμπορικών κέντρων παραμένει σταθερά υψηλή και η πληρότητα του κέντρου ξεπερνάει το 97%, ήταν δεδομένη η ανάγκη για την επέκτασή του. Ετσι, ο όμιλος Βιοχάλκο προχώρησε στην απόκτηση ενός όμορου οικοπέδου επιφάνειας 3,7 στρεμμάτων κι ακόμα ενός κτιρίου της τάξεως των 20.000 τ.μ., σχεδιάζοντας την επέκταση του εμπορικού κέντρου. Εκτός από τους νέους εμπορικούς χώρους, το νέο ακίνητο θα προσφέρει και 338 θέσεις στάθμευσης. Σημειωτέον ότι μαζί με το υφιστάμενο κατάστημα ΙΚΕΑ, ο συνολικός εμπορικός πόλος στην περιοχή προσφέρει 45.000 τ.μ., χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται και το παρακείμενο κατάστημα της αλυσίδας «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Με την παραπάνω προσθήκη, το χαρτοφυλάκιο της Noval αναμένεται να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο, ενόψει και της σταδιακής εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Η Noval αποτελεί μια από τις αδειοδοτημένες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), διαθέτοντας ήδη ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, συνολικής αξίας άνω των 300 εκατ. ευρώ. Εκτός από το River West, η εταιρεία διαθέτει ακόμα ένα εμπορικό κέντρο, το Mare West, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Κόρινθο. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιό της βρίσκονται συγκροτήματα γραφείων σε Αθήνα και Χαλάνδρι, όπως επίσης και το ξενοδοχείο Wydham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή