ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκτακτη γενική συνέλευση στη ΔΕΠΑ

Εκτακτη γενική συνέλευση στη ΔΕΠΑ

Για όγδοη μέρα συνεχίζεται η ακυβερνησία στη ΔΕΠΑ με τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δ. Τζώρτζη, να αρνείται να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του στον πρόεδρο της εταιρείας, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του υπουργείου Ενέργειας, εξαιτίας των χειρισμών του σε μια σειρά ζητημάτων, από τα χρονοδιαγράμματα της διάσπασης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ έως τους συμβασιούχους εργαζομένους.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, έθεσε τους δύο μετόχους της ΔΕΠΑ (ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικά Πετρέλαια) προ των ευθυνών τους, κάνοντας λόγο για προφανή δυσαρμονία και παρατεταμένη δυσλειτουργία της εταιρείας που πρέπει να εκτονωθεί άμεσα. Πηγές των μετόχων παραδέχονται ότι η εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί και επιβεβαιώνουν ότι επίκειται έκτακτη γενική συνέλευση ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία.

Εξάλλου, συνεχίζεται η άρνηση του κ. Τζώρτζη να παραιτηθεί και η αξίωσή του να παραμείνει στη ΔΕΠΑ, παρά τις αρχικές διαρροές των προηγούμενων εβδομάδων που τον έφεραν να απειλεί ακόμη και με παραίτηση εάν το υπουργείο επέμενε στη θέση του για τακτοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ. Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη σύγχυση των εργαζομένων και της αγοράς για τον πραγματικό εκπρόσωπο της εταιρείας σήμερα, τη στιγμή μάλιστα που πληροφορίες από τη ΔΕΠΑ φέρουν τον κ. Τζώρτζη να έχει ήδη αδειάσει το γραφείο του, χωρίς ωστόσο να το εγκαταλείπει, από την αρχή της εβδομάδας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χειρισμοί στο θέμα της τακτοποίησης των συμβασιούχων εργαζομένων τόσο από πλευράς του υπουργείου Ενέργειας όσο και από την πλευρά του κ. Τζώρτζη δεν επέτρεψαν την έγκριση μέχρι σήμερα του σχεδίου διάσπασης της εταιρείας.