ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε αύξηση κεφαλαίου 1,4 εκατ. προχωρεί η Intertech

se-ayxisi-kefalaioy-1-4-ekat-prochorei-i-intertech-2325345

Προχωρεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Intertech. Η εταιρεία προτίθεται να εκδώσει περίπου 2,8 εκατομμύρια νέες μετοχές, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, προς 0,50 ευρώ η καθεμία. Θα αντληθούν έτσι περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, τα κεφάλαια προορίζονται για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 0,3 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν στην αποπληρωμή υποχρεώσεων προς προμηθευτές. Στην πράξη, μέσω της αύξησης αυτής του μετοχικού κεφαλαίου η εταιρεία θα αμβλύνει τα οξυμένα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Ταυτόχρονα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην επιχείρηση θα επιφέρει μετοχικές ανακατατάξεις. Ο βασικός μέτοχος και κάτοχος του 44,4% των μετοχών της εταιρείας, Δημήτρης Κοντομηνάς, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση αυτή. Αντίθετα, θα συμμετάσχουν οι δύο μέτοχοι μειοψηφίας, η Αμοιρίδης – Σαββίδης Α.Ε., κάτοχος του 8,7%, και η Τral Ltd, κάτοχος του 5,4%. Η πρώτη από τις δύο είναι η αντιπρόσωπος της Morris στην Ελλάδα και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα καταστεί ο νέος βασικός μέτοχος της Ιntertech. Aπό την άλλη πλευρά, η Tral ελέγχεται από τον επιχειρηματία Τρύφωνα Αλευρίτη.

Ο αστάθμητος παράγοντας είναι οι μέτοχοι μειοψηφίας, που κατέχουν το 41,6% της Intertech. Aν δεν ασκήσουν τα δικαιώματά τους, τότε εκτιμάται ότι η συμμετοχή της Αμοιρίδης – Σαββίδης Α.Ε. θα ανέλθει σε περισσότερο του 30%, ξεπερνώντας τη συμμετοχή του κ. Κοντομηνά, και ουσιαστικά η εταιρεία θα αλλάξει χέρια.

Η κεφαλαιοποίηση της Ιntertech στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ. Στελέχη της εταιρείας, ωστόσο, αναφέρουν ότι μόνο η αξία του ιδιόκτητου ακινήτου όπου στεγάζεται ξεπερνά το ύψος της κεφαλαιοποίησής της. Πάντως, η εταιρεία τα τελευταία χρόνια υποχωρεί σε έσοδα και εμφανίζει ζημίες. Το δικαίωμα προτίμησης θα αποκοπεί στις 4/7/2019 και η διαπραγμάτευσή του θα διαρκέσει από 8/7 έως 18/7/2019.