Σε αύξηση κεφαλαίου 1,4 εκατ. προχωρεί η Intertech

Σε αύξηση κεφαλαίου 1,4 εκατ. προχωρεί η Intertech

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Intertech. Η εταιρεία προτίθεται να εκδώσει περίπου 2,8 εκατομμύρια νέες μετοχές, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, προς 0,50 ευρώ η καθεμία. Θα αντληθούν έτσι περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, τα κεφάλαια προορίζονται για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 0,3 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν στην αποπληρωμή υποχρεώσεων προς προμηθευτές. Στην πράξη, μέσω της αύξησης αυτής του μετοχικού κεφαλαίου η εταιρεία θα αμβλύνει τα οξυμένα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Ταυτόχρονα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην επιχείρηση θα επιφέρει μετοχικές ανακατατάξεις. Ο βασικός μέτοχος και κάτοχος του 44,4% των μετοχών της εταιρείας, Δημήτρης Κοντομηνάς, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση αυτή. Αντίθετα, θα συμμετάσχουν οι δύο μέτοχοι μειοψηφίας, η Αμοιρίδης – Σαββίδης Α.Ε., κάτοχος του 8,7%, και η Τral Ltd, κάτοχος του 5,4%. Η πρώτη από τις δύο είναι η αντιπρόσωπος της Morris στην Ελλάδα και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα καταστεί ο νέος βασικός μέτοχος της Ιntertech. Aπό την άλλη πλευρά, η Tral ελέγχεται από τον επιχειρηματία Τρύφωνα Αλευρίτη.

Ο αστάθμητος παράγοντας είναι οι μέτοχοι μειοψηφίας, που κατέχουν το 41,6% της Intertech. Aν δεν ασκήσουν τα δικαιώματά τους, τότε εκτιμάται ότι η συμμετοχή της Αμοιρίδης – Σαββίδης Α.Ε. θα ανέλθει σε περισσότερο του 30%, ξεπερνώντας τη συμμετοχή του κ. Κοντομηνά, και ουσιαστικά η εταιρεία θα αλλάξει χέρια.

Η κεφαλαιοποίηση της Ιntertech στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ. Στελέχη της εταιρείας, ωστόσο, αναφέρουν ότι μόνο η αξία του ιδιόκτητου ακινήτου όπου στεγάζεται ξεπερνά το ύψος της κεφαλαιοποίησής της. Πάντως, η εταιρεία τα τελευταία χρόνια υποχωρεί σε έσοδα και εμφανίζει ζημίες. Το δικαίωμα προτίμησης θα αποκοπεί στις 4/7/2019 και η διαπραγμάτευσή του θα διαρκέσει από 8/7 έως 18/7/2019. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή