Επαφές του Πλακιωτάκη στο Λονδίνο για τις ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας

Επαφές του Πλακιωτάκη στο Λονδίνο για τις ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Λονδίνο βρίσκεται από σήμερα Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Σήμερα συναντάται με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Κίτακ Λιμ και αύριο Τετάρτη θα συναντηθεί με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας κυρία Νουσράτ Γκανί. Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ο Ελληνας υπουργός θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης τόσο σε καίρια ζητήματα της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, όσο και σε θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας στον ναυτιλιακό τομέα. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ θα συζητήσει την ενίσχυση και την προώθηση του διεθνούς ρόλου του ΙΜΟ, τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μείωση των αερίων ρύπων από τα πλοία, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων του ΙΜΟ και την εντονότερη παρουσία της Ελλάδας στα θεσμικά όργανα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού σε επίπεδο προέδρου ή αντιπροέδρου στο συμβούλιο του ΙΜΟ ή στις επιτροπές του.

Οσον αφορά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας κυρία Νουσράτ Γκανί, θα συζητηθούν οι διμερείς ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit αλλά και θέματα εκπαίδευσης ναυτικών στην προοπτική της αμοιβαίας αναγνώρισης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας. Στην ατζέντα βρίσκεται επίσης η συνεργασία των δύο κρατών στο πλαίσιο των εκλογών στον ΙΜΟ για την ανάδειξη του νέου συμβουλίου αλλά και η ανάπτυξη κοινών θέσεων για την περιβαλλοντική νομοθεσία του ΙΜΟ όπως και οι επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στον λιμενικό τομέα στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή