Eπιμένουν σε επιτόκιο 11% τα funds για τη MIG

Eπιμένουν σε επιτόκιο 11% τα funds για τη MIG

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις πληροφορίες να θέλουν τα funds Farallon και ΟakHill Advisors να επιμένουν σε υψηλό επιτόκιο, τουλάχιστον 11%, όσον αφορά τον δανεισμό της Marfin Investment Group (MIG), εξέπνευσε χθες η προθεσμία υποβολής της σχετικής προσφοράς τους. Κύκλοι, πάντως, με γνώση των διαπραγματεύσεων δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο έστω και μικρής παράτασης, επισημαίνοντας ότι η πολυπλοκότητα της σχετικής συμφωνίας αναχρηματοδότησης του δανεισμού είναι τέτοια, που μπορεί να απαιτήσει επιπλέον χρόνο.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το κόστος δανεισμού δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα funds εξακολουθούν να προσφέρουν επιτόκιο 11%, ενώ δεν αποκλείεται αυτό να διαμορφωθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ανάλογα με τις αποδόσεις που προκύπτουν ύστερα από τη μετατροπή των ομολογιών.

Αν και το βάρος θεωρείται εξαιρετικά μεγάλο για να το σηκώσει η MIG, η οποία πιθανώς θα επιθυμούσε μια συμφωνία σαν αυτή που πρόσφερε, για παράδειγμα, η ΕΜΜΑ Capital για τη θυγατρική της MIG, τη Vivartia, τα περιθώρια για την εξόφληση των δανείων προς την Τράπεζα Πειραιώς είναι ασφυκτικά. Υπενθυμίζεται ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της MIG με τα funds Farallon και OakHill Advisors αφορούν την αναχρηματοδότηση δανεισμού της ύψους 228,8 εκατ. ευρώ και επιπλέον χρηματοδότηση έως 70 εκατ. ευρώ. Από τα 228,8 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν τον Οκτώβριο, το ποσό των 142,5 εκατ. ευρώ είναι το υπόλοιπο του ομολογιακού ύψους 150 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει η MIG με τη Eurobank το 2016 και το οποίο λίγο μετά η τράπεζα το μεταβίβασε στο fund Fortress. Τα υπόλοιπα 86,3 εκατ. ευρώ από το ποσό των 228,8 εκατ. ευρώ αποτελούν το υπόλοιπο του ομολογιακού δανείου των 115 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει το 2015 η MIG με την Τράπεζα Πειραιώς για την αναχρηματοδότηση ισόποσων δανειακών υποχρεώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή