525 εκατ. ευρώ άντλησε η Wind μέσω του νέου πενταετούς ομολόγου

525 εκατ. ευρώ άντλησε η Wind μέσω του νέου πενταετούς ομολόγου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού, αλλά και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, η Wind Hellas άντλησε την Πέμπτη κεφάλαια ύψους 525 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών προχώρησε χθες στην έκδοση ενός νέου ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας, με κουπόνι που διαμορφώθηκε στο 4,25%, μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο ομολογιακό δάνειο ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια και τις ταμειακές ροές της Wind, εξυπηρετεί την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 275 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις για τη δημιουργία υποδομών νέας γενιάς στην κινητή και στη σταθερή τηλεφωνία.

«H συγκεκριμένη έκδοση», σχολίασε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, «εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και μικρότερο χρηματοδοτικό κόστος, αποτελώντας το επιστέγασμα των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που σημειώνει η Wind τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η σταθερή μας πορεία», κατέληξε το στέλεχος της Wind, «και το στρατηγικό πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης που εφαρμόζουμε αποδίδουν καρπούς, γεγονός που αναγνωρίζεται από τις διεθνείς αγορές».

Η διοίκηση της εταιρείας σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί η χρηματοοικονομική εικόνα της Wind. Η ίδια επισημαίνει ότι η εταιρεία καταγράφει 14 τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης, με σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, διαρκή βελτίωση των εσόδων και διεύρυνση του πελατολογίου της.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2016-2018 η εταιρεία έχει καταγράψει αύξηση του EBITDA κατά 36,7% και αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κατά 4,2%. Η πορεία αυτή συνεχίζεται και το 2019.

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν οι Goldman Sachs και JP Morgan (κύριοι ανάδοχοι) και HSBC (συνδιοργανωτής).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή