Εκκίνηση για τη Lamda στο Ελληνικό με 1,5 δισ. ευρώ

Εκκίνηση για τη Lamda στο Ελληνικό με 1,5 δισ. ευρώ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εξασφάλιση του χρηματοδοτικού σχήματος της Lamda Development για την πρώτη πενταετία ανάπτυξης του Ελληνικού, καθώς χθες Δευτέρα εγκρίθηκαν τόσο η αύξηση κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ όσο και η σύναψη δανεισμού έως και 880 εκατ. ευρώ από Eurobank και Πειραιώς.

Δηλαδή η Lamda, εκτός απροόπτου, θα έχει συγκεντρώσει πριν από τα τέλη του έτους 1,5 δισ. ευρώ. Απομένει η έκδοση ομολογιακού δανείου 150 εκατ., που τοποθετείται στις αρχές του επομένου. Μαζί με προβλεπόμενα έσοδα της τάξης των 400 εκατ. από εκμισθώσεις και πωλήσεις ακινήτων, όπως του καζίνο, των εμπορικών και των οικιστικών αναπτύξεων, η Lamda υπολογίζει πως θα διαθέτει χρηματοδότηση 2 δισ. ευρώ για τα έργα της πρώτης πενταετίας, που περιλαμβάνουν τις υποδομές, το πάρκο και τα εμπορικά κέντρα, όπως και την καταβολή των δόσεων για την παραχώρηση προς το Δημόσιο που αντιστοιχούν σε αυτό το διάστημα.

Η Lamda Development ανακοίνωσε χθες την κατ’ αρχήν επίτευξη συμφωνίας ως προς τους βασικούς όρους χρηματοδότησης ύψους έως και 880 εκατ. (πλέον χρηματοδότησης του φόρου προστιθέμενης αξίας), με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την έναρξη του έργου του Ελληνικού.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της Lamda για τη δημόσια προσφορά έως 97.014.940 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με καταβολή μετρητών και τιμή διάθεσης 6,70 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το πληροφοριακό δελτίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα Τρίτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» προβλέπει την έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στις 30 Δεκεμβρίου. Η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης των παλιών μετόχων θα γίνει αύριο Τετάρτη και, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, η διαπραγμάτευση του δικαιώματος θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 του ίδιου μήνα. Το δικαίωμα εξάσκησης έχει προθεσμία έως και τις 16 Δεκεμβρίου. Μετά την ημερομηνία αυτή θα διαπιστωθεί το ποσοστό της κάλυψης και εάν αυτή δεν έχει επιτευχθεί, τότε το διοικητικό συμβούλιο θα απευθυνθεί σε  ενδιαφερομένους για να συμμετάσχουν με τα αδιάθετα. Υπενθυμίζεται πως ο βασικός μέτοχος της Lamda, ο όμιλος Λάτση, έχει δηλώσει πως θα καλύψει τυχόν δικαιώματα που θα μείνουν αδιάθετα. Μετά την ολοκλήρωση και αυτού του τελευταίου σκέλους οι μετοχές θα εισαχθούν και θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο στις 30 Δεκεμβρίου. Στο ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται ενδελεχώς και όλες οι εναπομείνασες προς πλήρωση αναβλητικές αιρέσεις της συμφωνίας με το Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή