Απομάκρυνση Τζ. Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. της Folli Follie

Απομάκρυνση Τζ. Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. της Folli Follie

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή έγινε η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς για την απομάκρυνση τους τέως διευθύνοντα συμβούλου της Folli Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, από τo Δ.Σ. του ομίλου.

Mε τη διαταγή παύεται ο Τζώρτης Κουτσολιούτσος από μέλος του Δ.Σ. και τοποθετούνται σε αυτό δύο νέα ανεξάρτητα μέλη, επιλογής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. αναμένεται να γίνει άμεσα.

Το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πραγματοποιήθηκε δυνάμει της νέας ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα για την ελληνική κεφαλαιαγορά, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δυνατότητα να ζητά απευθείας από την ελληνική Δικαιοσύνη να διορίζει προσωρινή διοίκηση με βάση το άρθρο 69 του Αστικού Κώδικα, όταν διαπιστώνει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μελών της διοίκησης με εκείνα της εταιρείας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρεται:

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 40 παρ. 2 του ν. 4640/2019, που ψηφίστηκε πρόσφατα και θεσμοθετεί τη δυνατότητά της να ζητάει από το δικαστήριο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. εισηγμένης εταιρίας, υπό προϋποθέσεις, κατέθεσε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, ζητώντας την αντικατάσταση του κ. Γ. Κουτσολιούτσου από το ΔΣ της εταιρίας «FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αντικατασταθεί προσωρινά, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης της ΕΚ, το μέλος ΔΣ της Εταιρίας Γεώργιος Κουτσολιούτσος από τον κ. Δημήτριο Βαλαχή και διόρισε τον κ. Γεώργιο Ιωαννίδη στη θέση του ήδη παραιτηθέντος μέλους του ΔΣ κ. Περικλή Δοντά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή