Αύξηση τζίρου στα 897,9 εκατ. για τη Vodafone

Αύξηση τζίρου στα 897,9 εκατ. για τη Vodafone

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών (EBITDA) παρουσίασε στη χρήση του 2018/19 η Vodafone στην Ελλάδα. Παράλληλα η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, για την οικονομική χρήση που έληξε 31 Μαρτίου 2019, παρουσίασε μείωση καθαρών κερδών μετά από φόρους κατά 20%, φτάνοντας στα 25,9 εκατ. ευρώ, έναντι 32,4 εκατ. ευρώ που ήταν στην οικονομική χρήση του 2017/18.

Η κάμψη της καθαρής κερδοφορίας αποδίδεται αποκλειστικά στην καταβολή υψηλότερων (αναβαλλόμενων) φόρων. Συγκεκριμένα, στην τελευταία χρήση οι αναβαλλόμενοι φόροι ανήλθαν σε 29,3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,6 εκατ. ευρώ που ήταν στην προηγούμενη χρήση. Ενδεικτικό της επίδρασης που είχε η φορολογία είναι ότι τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών πέρυσι σημείωσαν αύξηση κατά 48,3% φτάνοντας στα 55,2 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που εγκρίθηκαν πριν από λίγες ημέρες, παρουσίασε μικρή αύξηση κατά 3%. Ανήλθε σε 897,9 εκατ. ευρώ, έναντι 871,5 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2017/18. Στην αύξηση αυτή συνετέλεσαν κυρίως οι δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες αντιστοιχούν και στον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της κινητής στη χρήση 2018/19 ανήλθαν σε 573,2 εκατ. ευρώ (63,8% του συνόλου), έναντι 560,2 εκατ. ευρώ (64,2%) την προηγούμενη χρήση. Αντίθετα τα έσοδα της σταθερής υποχώρησαν οριακά από τα 207,1 εκατ. ευρώ (23,8% του συνόλου) που ήταν στη χρήση του 2017/18 σε 204,3 εκατ. ευρώ (22,8%). Σημείωσαν έτσι υποχώρηση 0,5% η οποία είναι αξιοσημείωτη, με δεδομένο ότι πέρυσι η εταιρεία ενοποίησε για πρώτη φορά,

αρχής γενομένης από 10 Ιουλίου 2018, τα αποτελέσματα της Cyta Hellas που εξαγόρασε στις αρχές του 2018.

Πάντως, παρά τη σημαντική κερδοφορία της, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών δεν διανέμει ακόμη μέρισμα, με δεδομένο ότι παρουσιάζει συσσωρευμένες ζημίες από προγενέστερες χρήσεις, ύψους 173 εκατ. ευρώ. Για τη νέα χρήση του 2019/20, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει από 1ης Απριλίου 2019, η διοίκηση της Vodafone αναφέρει ότι θα συνεχίσει να εστιάζεται στις επενδύσεις ανάπτυξης δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς, ενώ στην αγορά της

τηλεόρασης θα προωθήσει ενεργά τις υπηρεσίες τηλεόρασης που στηρίζονται στο Διαδίκτυο, γνωστές ως Οver The Top TV (ΟΤΤ ΤV).

«Στον πυρήνα της στρατηγικής θα παραμείνει η ανάπτυξη του νέου δικτύου NGA, με την επέκταση του FTTH δικτύου της σε περισσότερες περιοχές της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα και του FTTC δικτύου σε αστικά κέντρα στα Ιωάννινα, την Κοζάνη και τη Βέροια, οδηγώντας στην ενίσχυση όχι μόνο των αντίστοιχων εσόδων λιανικής, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη των εσόδων από την παροχή υπηρεσιών χονδρικής προς άλλους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας και Internet», αναφέρεται χαρακτηριστικά στις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή