Θεσμικοί στην αύξηση κεφαλαίου της Briq

Θεσμικοί στην αύξηση κεφαλαίου της Briq

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστικό ρόλο στην πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Briq Properties ΑΕΕΑΠ κατά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, διαδραμάτισαν ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς, όπως προκύπτει, προχώρησαν σε κάλυψη του 60% της ιδιωτικής τοποθέτησης. Η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε δεκάδες παρουσιάσεις προς τις επενδυτικές επιτροπές των σχετικών φορέων και όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, «έπεισε» και με το παραπάνω για τις προοπτικές της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία.

Οπως αναφέρει στην «Κ» η κ. Αννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Briq Properties ΑΕΕΑΠ, «η επιτυχία της αύξησης και μάλιστα αποκλειστικά από εγχώριους θεσμικούς επενδυτές, είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα γενικά για τον κλάδο των ΑΕΕΑΠ, αλλά και την αγορά ακινήτων, καθώς καταδεικνύει την ύπαρξη ζήτησης και από Ελληνες επενδυτές». Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Briq Properties επιθυμούσε όχι μόνο την αύξηση κεφαλαίου, αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της διασποράς της μετοχής της. Για τον σκοπό αυτό, οι βασικοί μέτοχοι κ.κ. Θεόδωρος Φέσσας και Ευτυχία Κουτσουρέλη επρόκειτο να ασκήσουν μέρος των δικαιωμάτων τους. Αυτός ήταν και ένας λόγος που υπήρχαν επιφυλάξεις για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Εντέλει, όχι μόνο καλύφθηκε ο στόχος των 50 εκατ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με την κ. Αποστολίδου, η ζήτηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Παράλληλα, η Briq Properties προσφέρει αυτή τη στιγμή την υψηλότερη διασπορά μετοχών, δηλαδή διαθέτει την πλέον εμπορεύσιμη μετοχή στο χρηματιστηριακό «ταμπλό» των ΑΕΕΑΠ. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων του κ. Φέσσα υποχώρησε πλέον σε 37,59%, από 51,29%. Αντίστοιχα, εκείνο της κ. Κουτσουρέλη μειώθηκε σε 16,82% από 25,23%, δηλαδή αθροιστικά δεν ελέγχουν πάνω από το 54,4% της εισηγμένης, όταν σε άλλες εταιρείες του κλάδου το αντίστοιχο ποσοστό των βασικών μετόχων ξεπερνάει το 75%.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος προχώρησε στην απόκτηση σειράς νέων ακινήτων αξίας 13,7 εκατ. ευρώ, το κόστος των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς περί τα 43 εκατ. ευρώ από τα 50 εκατ. ευρώ συνολικά, έχουν δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, μέσω της ρευστότητας αυτής θα γίνουν και νέες κινήσεις, μία εκ των οποίων θα είναι η απόκτηση οριζόντιας ιδιοκτησίας ισόγειου καταστήματος με ημιώροφο και υπόγειο, επί της λεωφ. Βασ. Σοφίας 64 στην Αθήνα. Το τίμημα για την εν λόγω επένδυση έχει καθοριστεί σε 1,75 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ακίνητο το οποίο είναι μισθωμένο σε μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, συνολικής επιφάνειας 474 τ.μ.

Απώτερος στόχος της διοίκησης της εισηγμένης είναι να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 110 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 48-50 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, με την πλειονότητα των σχετικών κινήσεων να επιχειρείται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου 12μήνου, καθώς εκτιμάται ότι μετά το πέρας του 2020 οι τιμές θα έχουν πλέον αυξηθεί σημαντικά, περιορίζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν κτίρια γραφείων, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία αλλά και κτίρια logistics.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή