Φωτοβολταϊκά πάρκα 47 MW της Mytilineos απέκτησε η Motor Oil έναντι 45,8 εκατ.

Φωτοβολταϊκά πάρκα 47 MW της Mytilineos απέκτησε η Motor Oil έναντι 45,8 εκατ.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπογραφή συμφωνίας με θυγατρική της Motor Oil Hellas για την πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 47 MW του νεοσύστατου Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), ανακοίνωσε χθες η Mytilineos. Η πώληση έγινε μέσω συμμετοχών της θυγατρικής της METKA-EGN και το συνολικό τίμημα για το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ανήλθε σε 45,8 εκατ.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για πάρκα που τέθηκαν σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2019, με εξασφαλισμένες τιμές βάσει 20ετούς σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τον διαχειριστή ΑΠΕ και εγγυήσεων προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ). Ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας RSD της Mytilineos διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ήδη εγκεκριμένων φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος περίπου 540 MW σε αγορές όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Κύπρος, Ν. Κορέα, Μεξικό, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση τουλάχιστον 1.500 MW φωτοβολταϊκών πάρκων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo αυτής ακριβώς της στρατηγικής του τομέα RSD της Mytilineos, η οποία βασίζεται στην πολυετή εμπειρία της θυγατρικής της, ΜΕΤΚΑ-EGN, στην ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων σε διεθνές επίπεδο, έχοντας ολοκληρώσει ήδη περισσότερα από 1,2 GW φωτοβολταϊκών έργων και 200 MW έργων αποθήκευσης ενέργειας και στις 5 ηπείρους. Η ενσωμάτωση της METKA-EGN ως τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας της Mytilineos, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποσκοπεί στο να συνδυάσει την τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία της με το ισχυρό πιστωτικό προφίλ και την εμπειρία της Mytilineos, στη λειτουργία των ενεργειακών αγορών. Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της MΕΤΚΑ-EGN για τη συναλλαγή ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions και ως νομικός σύμβουλος η Watson Farley & Williams.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή