Στη Marketing Greece οι καμπάνιες προβολής του ΕΟΤ και των ΟΤΑ

Στη Marketing Greece οι καμπάνιες προβολής του ΕΟΤ και των ΟΤΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμή του δόρατος της διεθνούς τουριστικής προβολής της χώρας φέρεται να καθίσταται η Marketing Greece A.E., στην οποία η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει απευθείας έργο από τον ΕΟΤ και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση καμπάνιας προβολής.

Η σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία, υλοποιείται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε χθες, θα είναι άμεση και έρχεται ως αποτέλεσμα της ανάγκης για την εξαγωγή των μέγιστων δυνατών συνεργειών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια στήριξης του ελληνικού τουρισμού, αλλά και της ταχύτητας που απαιτούν οι περιστάσεις.

Το Μαξίμου και το υπουργείο Τουρισμού έχουν αντιληφθεί τις μεγάλες δυνατότητές της, το ίδιο και ο Chief Creative Officer της κυβέρνησης, Steve Vranakis, που με την αρωγή της Marketing Greece αλλά και όλων των άλλων φορέων του κλάδου λάνσαραν προ δεκαημέρου την πρωτοβουλία Greece From Home, με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της χώρας διεθνώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το σκεπτικό εδράζεται στο γεγονός πως οι αρνητικές επιπτώσεις στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία από την εξάπλωση του κορωνοϊού και οι σχετικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί τόσο στη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, όσο και στη γενικότερη τουριστική και ταξιδιωτική αγορά, έχουν δημιουργήσει ήδη μια κατάσταση απρόβλεπτης και πρωτόγνωρης κρίσης τόσο στον τουριστικό τομέα, όσο και στην οικονομία της χώρας. Είναι, έτσι, επιτακτική η άμεση υλοποίηση προγραμμάτων προβολής, διαφήμισης και προώθησης της χώρας μας ως ενός ασφαλούς τουριστικού προορισμού, όταν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες, στοχεύοντας στην κατά το δυνατόν άμβλυνση και αποκατάσταση των αρνητικών επιπτώσεων από την πανδημία. Εξίσου επιτακτική είναι η εξασφάλιση άμεσης και στοχευμένης προβολής της χώρας και των επιμέρους περιοχών της. Την ανάγκη αυτή εξυπηρετεί στην παρούσα έκτακτη συνθήκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η οποία εξασφαλίζει τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων των ενεργειών προβολής και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής τους.

Η εταιρεία Marketing Greece A.E. είναι κοινοπραξία ομίλων του ιδιωτικού τομέα για την προβολή του τουριστικού προϊόντος και αποτελεί τη μοναδική ιδιωτική εταιρεία προβολής της χώρας και του τουρισμού που έχει συσταθεί από την πλέον αντιπροσωπευτική συλλογική οργάνωση των τουριστικών επιχειρήσεών της και θεσμικό κοινωνικό εταίρο (άρ. 37 του ν. 4144/2013) τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Αποστολή της είναι η αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας του επισκέπτη στην Ελλάδα, εδραιώνοντάς την ως προτιμητέο προορισμό σε αγορές-στόχους, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση, τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις τουριστικές ενώσεις και τις επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή