Καθαρά κέρδη 2,66 εκατ. για τη γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ το α΄ τρίμηνο

Καθαρά κέρδη 2,66 εκατ. για τη γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ το α΄ τρίμηνο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντική αύξηση πωλήσεων, αλλά και ελαφρά αύξηση κερδών, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2020 για την ΚΡΙ-ΚΡΙ, καθώς οι πολύ καλές επιδόσεις που σημείωσε η εταιρεία στη βασική της δραστηριότητα, αυτή του γιαουρτιού, υπεραντιστάθμισαν τις απώλειες που είχε από τη δραστηριότητα του παγωτού. Μάλιστα, η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία κάνει λόγο σε χθεσινή ανακοίνωσή της για ανάκαμψη στις πωλήσεις παγωτού, μετά το αρχικό πλήγμα που δέχθηκε η εν λόγω κατηγορία λόγω των περιοριστικών μέτρων για την COVID-19.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 στα 27,45 εκατ. ευρώ έναντι 21,85 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019, καταγράφοντας αύξηση 25,6%. Ενισχυμένα είναι τόσο τα λειτουργικά όσο και τα καθαρά κέρδη. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε 4,48 εκατ. ευρώ έναντι 4,01 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν το φετινό πρώτο τρίμηνο σε 2,66 εκατ. ευρώ έναντι 2,29 εκατ. ευρώ το περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, οι πωλήσεις της ΚΡΙ-ΚΡΙ εμφανίζουν αύξηση 24,8%, αγγίζοντας τα 12,2 εκατ. ευρώ. Η επίδοση αυτή αποδίδεται στη μεγέθυνση της αγοράς κατά 5,8%, στην ενίσχυση του μεριδίου αγοράς των επώνυμων γιαουρτιών ΚΡΙ-ΚΡΙ, καθώς και στην αύξηση των πωλήσεων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μερίδιο αγοράς των γιαουρτιών ΚΡΙ-ΚΡΙ διαμορφώνεται πλέον στο 16,6%, διατηρώντας τη 2η θέση της αγοράς (στοιχεία IRI σε όγκο τον Μάρτιο του 2020).

Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού συνεχίζουν να παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη, της τάξης του 36,7%. Η συνολική αξία των εξαγωγών γιαουρτιού ξεπέρασε τα 12,2 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το 50% της δραστηριότητας των γαλακτοκομικών.

Οι πωλήσεις παγωτού της ΚΡΙ-ΚΡΙ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 υποχώρησαν στα 2,4 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, καταγράφοντας μείωση 19,3%.

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, μάλιστα, η ΚΡΙ-ΚΡΙ κατέγραψε διεύρυνση ζημιών, σε 594.734 ευρώ από 454.716 πέρυσι. Βεβαίως, το πλήγμα για το παγωτό ήρθε σε μια περίοδο όπου έτσι κι αλλιώς οι πωλήσεις είναι χαμηλές, γεγονός που ευνοεί την εταιρεία. «Παρά το αρχικό έντονο πλήγμα που δέχτηκε η ελληνική αγορά παγωτού από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν, συνεπεία της COVID-19, η κατάσταση δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης. Ηδη λοιπόν, στο διάστημα που ακολούθησε, η εικόνα στις εγχώριες πωλήσεις έχει αναστραφεί, με αποτέλεσμα αυτές να εμφανίζονται προοδευτικά αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας το α΄ τρίμηνο του 2020 ήταν 43,95 εκατ. ευρώ έναντι 41,2 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή