Διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΛΠ

Διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΛΠ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένο ότι οι επιπτώσεις από την COVID-19 σε στρατηγικούς επιχειρησιακούς τομείς της εταιρείας ΟΛΠ Α.Ε. δεν είναι ακόμη γνωστές, είναι απολύτως λογικό η διοίκησή της «προτού προχωρήσει σε δέσμευση με τους εργαζομένους της, να έχει μελετήσει όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την κερδοφορία της, ώστε οι προτάσεις που θα κάνει για σταδιακές αυξήσεις να υπηρετηθούν με απόλυτο τρόπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η θυγατρική της Cosco Shipping με αφορμή τις αντιδράσεις που ακούγονται από συνδικαλιστές περί στασιμότητας.

«Σε κάθε περίπτωση, στόχος της εταιρείας παραμένει η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή νέας τριετούς συλλογικής σύμβασης», αναφέρει η εισηγμένη, προσθέτοντας πως «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος η εταιρεία έκανε σαφές προς τους εκπροσώπους αυτής ότι, για όσο διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, η εταιρεία απαρέγκλιτα θα συνεχίσει να αμείβει τους εργαζομένους της που υπάγονται στη σύμβαση αυτή, με τους όρους της τελευταίας υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης εργασίας, όπως ισχύει σήμερα και δεν προτίθεται να προβεί σε καμία μείωση». Η τρέχουσα συλλογική σύμβαση υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2017 με διετή ισχύ και έτσι λήγει στις 30.06.2020 μετά την παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση, αλλά η διοίκηση δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να την υπηρετεί έως ότου κλείσει νέα συμφωνία. 

Οι διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει για τη νέα συλλογική σύμβαση πριν και συνεχίστηκαν ακόμη και στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή