Euromedica: αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β

Euromedica: αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Euromedica ανακοίνωσε πως  κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 106β. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διορισθείσας από τη Δικαιοσύνη διοίκηση μετά την απομάκρυνση της πλευράς Λιακουνάκου, η Euromedica, έχοντας τη στήριξη των επενδυτών της και τη συναίνεση μεγάλου αριθμού πιστωτών (68,1% του συνόλου των πιστωτών και 91,6% του συνόλου των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων πιστωτών), προχωρεί στην υλοποίηση business plan που υπόσχεται πως θα διασφαλίσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας και θα διατηρήσει ανέπαφο το δίκτυο της Εuromedica που σήμερα απαρτίζεται από 7 κλινικές, 17 διαγνωστικά κέντρα και 15 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων τα πιο πολλά βρίσκονται εκτός Αττικής.

Η προτεινόμενη διαδικασία περιλαμβάνει, εντός των επομένων 12 μηνών, την επένδυση περίπου 22 εκατ. ευρώ σε νέο, σύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμό με ταυτόχρονη αναβάθμιση και επέκταση των κτιριακών υποδομών, κυρίως στις μονάδες εκτός Αθηνών.

Ταυτόχρονα, υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας κατά την περίοδο εξυγίανσης, με ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης μισθοδοσίας.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές, πριν από μερικούς μήνες, προχώρησαν στην πλήρη εξόφληση μισθών που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη διοίκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει επιπλέον την αποπληρωμή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της εταιρείας, των συσσωρευμένων υποχρεώσεών της. Παράλληλα, ικανοποιείται σημαντικό ποσοστό απαιτήσεων του ελληνικού Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή