Χωρίς ρεύμα ο ΟΔΙΕ λόγω οφειλών στη ΔΕΗ ύψους 652.000 ευρώ

Χωρίς ρεύμα ο ΟΔΙΕ λόγω οφειλών στη ΔΕΗ ύψους 652.000 ευρώ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε προχθές ο ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο, καθώς η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών ύψους περίπου 652.000 ευρώ. Η διοίκηση του ΟΔΙΕ παραδέχεται ότι δεν κατέβαλε το προαναφερόμενο ποσό, προσθέτει ωστόσο ορθώς δεν το κατέβαλε καθώς δεν το οφείλει. Σύμφωνα με στελέχη του ΟΔΙΕ, πρόκειται για χρεώσεις που αφορούν σε δημοτικά τέλη, και επικαλούμενα τη σχετική νομοθεσία, έχει αιτηθεί της σχετικής ατέλειας από τη ΔΕΗ. Από την άλλη πλευρά, οι καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, φαίνεται ότι αποπληρώνονται κανονικά.

Η διοίκηση του ΟΔΙΕ παραδέχεται ότι μέχρι πριν από 3-4 μήνες ο οργανισμός, κατά παράβαση του ιδρυτικού νόμου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κατέβαλε δημοτικά τέλη. Τώρα όμως που η ρευστότητά του εξαντλείται, είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει τον νόμο, ο οποίος προβλέπει ατέλειες σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που περιέρχονται εξ ολοκλήρου στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι ατέλειες αυτές ισχύουν για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ (π.χ. νοσοκομεία κ.λπ.). Το θέμα αυτό έφερε πριν από τρεις μήνες στη ΔΕΗ ο ΟΔΙΕ, αλλά η επίλυσή του χάθηκε… κάπου μεταξύ ΟΔΙΕ, ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΗ και Δήμου Μαρκόπουλου. Η ΔΕΗ από την πλευρά της δεν αναγνωρίζει το αίτημα του ΟΔΙΕ, παρά το γεγονός ότι είναι σαφής η σχετική νομοθεσία, και αναπέμπει την επίλυση του θέματος σε ΟΔΙΕ και Δήμο Μαρκόπουλου. Ο ΟΔΙΕ από την άλλη πλευρά θεωρεί ως συμβαλλόμενο του τη ΔΕΗ και όχι τον τοπικό Δήμο.

Χθες ο ιππόδρομος λειτούργησε με ηλεκτρογεννήτριες πετρελαίου, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλές ημέρες. Το επόμενο βήμα για τη διοίκηση του ΟΔΙΕ θα είναι η υποβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της ΔΕΗ, επικαλούμενη μάλιστα την υγεία των 500 αλόγων που συντηρούνται στον ιππόδρομο. Σημειώνεται ότι αμφότεροι, ΟΔΙΕ και ιπποδρομιακό στοίχημα, βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης από την περασμένη άνοιξη. Ωστόσο, η αποκρατικοποίηση έχει «σκαλώσει», καθώς η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων επενδυτών, με την αλλαγή της φορολογίας για τους κατόχους των αγωνιστικών αλόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή