Η «Κρι – Κρι» επιστρέφει δυναμικά μέσω… Αγγλίας

Η «Κρι – Κρι» επιστρέφει δυναμικά μέσω… Αγγλίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναγεννηθεί από τις στάχτες της επιχειρεί η γαλακτοβιομηχανία του Παναγιώτη Τσινάβου, έχοντας στο πρόσφατο ενεργητικό της το άνοιγμα στη βρετανική αγορά. Αυτή τη στιγμή η «Κρι – Κρι» μετράει τις ζημίες, αλλά και τις δυνάμεις της μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιό της στις Σέρρες, την παραμονή των Χριστουγέννων. Πρωταρχικός της στόχος είναι η άμεση ανοικοδόμηση νέου εργοστασίου στον ίδιο χώρο, ώστε αυτό να τεθεί σε λειτουργία εντός του έτους. Οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούν την αξία της ζημίας που υπέστη το εργοστάσιο στα 18,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο η εταιρεία με ανακοίνωσή της επισήμανε ότι τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και ο εξοπλισμός της μονάδας παραγωγής ήταν επαρκώς ασφαλισμένα. Αγνωστος παραμένει ο χρονικός ορίζοντας είσπραξης της αποζημίωσης.

Η ανοικοδόμηση του εργοστασίου θα χρηματοδοτηθεί σε πρώτη φάση από τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα και σε δεύτερο χρόνο από την είσπραξη της ασφαλιστικής αποζημίωσης. Στον προγραμματισμό της επιχείρησης είναι και η επέκταση της συνεργασίας με τραπεζικά ιδρύματα.

Με στόχο να μη μείνει εκτός αγοράς, η γαλακτοβιομηχανία φρόντισε σε ταχύτατο χρόνο να συνάψει συμφωνίες με άλλες μονάδες παραγωγής. Εξασφάλισε έτσι τη συνέχιση της παραγωγής της πλειονότητας σχεδόν των προϊόντων της για την προώθησή τους τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού.

Η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία έχει κάνει, εδώ και λίγο καιρό, την εμφάνισή της στην αγορά της Αγγλίας, με στόχο τη διεύρυνση του μεριδίου της στην εκεί αγορά. Η απόφαση μάλιστα της «Κρι – Κρι» για είσοδο στην αγγλική αγορά ήρθε μετά τη δικαστική δικαίωση της ΦΑΓΕ έναντι της Chobani (αμερικανική εταιρεία του κουρδικής καταγωγής Τούρκου Χαμντί Ολούκαγια). Τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα που εκδόθηκαν κατά της Chobani στην Αγγλία δεν της επιτρέπουν να ονομάζει τα γιαούρτια της «ελληνικά» παρά μόνο εάν αυτά περιέχουν υλικά που παράγονται στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα ονομάζονται «ελληνικού τύπου».

Τη δικαστική απόφαση, που άλλαξε τα δεδομένα στη βρετανική αγορά γιαουρτιού, εκμεταλλεύτηκε άμεσα η «Κρι – Κρι». Η συνεργασία της με την αγγλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Waitrose μπορεί να αφορά ακόμα μόνο την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας, ωστόσο αποτελεί ένα σημαντικό άνοιγμα στη βρετανική αγορά. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε περίπτωση που η συνεργασία αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην «Κρι – Κρι», η γαλακτοβιομηχανία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπορικής αυτονόμησης στην Αγγλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή