Το μεγάλο στοίχημα στα videogames και το deal 7,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της ZeniMax

Το μεγάλο στοίχημα στα videogames και το deal 7,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της ZeniMax

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχέδιά της για την εξαγορά της ZeniMax Media Inc. -ιδιοκτήτρια της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Bethesda Softworks- αποκάλυψε η Microsoft. Η συμφωνία, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, αποτελεί τη μεγαλύτερη έως τώρα εξαγορά της Microsoft στον τομέα των video-games.

H Bethesda έχει στο ενεργητικό της παιχνίδια όπως τα «The Elder Scrolls», «Doom» και «Fallout», ενώ σχεδιάζει την κυκλοφορία δύο ακόμη τίτλων την επόμενη χρονιά. Η μητρική εταιρεία, ZeniMax, διαθέτει αρκετά στούντιο ανά τον κόσμο, ενισχύοντας την κονσόλα Xbox της Microsoft τόσο με τίτλους βιντεοπαιχνιδιών, όσο κα με game developers. Η ZeniMax, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, με 2.300 εργαζομένους ανά τον κόσμο.

Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει μια νέα γενεά κονσόλες Xbox τον Νοέμβριο, την ίδια εποχή που θα παρουσιασθεί και το PlayStation 5 της Sony. Τα έως τώρα διαθέσιμα videogames για το Xbox έχουν απογοητεύσει ορισμένους παίκτες, ειδικά αφότου η Microsoft καθυστέρησε την κυκλοφορία του μεγαλύτερου τίτλου «Ηalo Infinite», έως την επόμενη χρονιά. Η Microsoft ακολουθεί επιθετική στρατηγική για την ενίσχυση του Xbox, έχοντας αγοράσει έξι στούντιο το 2018, ενώ το 2014 δαπάνησε 2,5 δισ. δολάρια για την εξαγορά της εταιρείας που δημιούργησε το «Minecraft».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή