Lamda Development: Σημαντική μείωση στα λειτουργικά κέρδη

Lamda Development: Σημαντική μείωση στα λειτουργικά κέρδη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρύς αποδείχθηκε ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στα οικονομικά μεγέθη της Lamda Development για το α’ εξάμηνο του 2020.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα στα εμπορικά κέντρα του Ομίλου -The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos- τα οποία παρουσίασαν μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 39,1% στα 19,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών συρρικνώθηκε κατά 43,1% και διαμορφώθηκε στα 147,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 56,3 εκατομμύρια ευρώ στο «The Mall Athens. Την ίδια ώρα, η επισκεψιμότητα στα τρία εμπορικά κέντρα υποχώρησε κατά 47% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019.

Όσον αφορά το σύνολο του Ομίλου, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 9,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι 76,7 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι. Ειδικότερα, τα EBITDA από συνήθεις δραστηριότητες ανήλθαν σε κέρδη 15,3 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα από την αποτίμηση των ακινήτων σε ζημιές 11,3 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα από την αποτίμηση της Μαρίνας Φλοίσβοι σε κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα για την επένδυση στο Ελληνικό ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα ενοποιημένα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 5,7 εκατομμύρια ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2020 από 37,2 εκατομμύρια ευρώ το α’ εξάμηνο του 2019.

Έκδοση ομολογιακού δανείου

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπό συνθήκες πανδημικής κρίσης, η Lamda Development ολοκλήρωσε τον Ιούλιο του 2020, με σημαντική υπερκάλυψη, έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου με Δημόσια προσφορά, ύψους 320 εκατ. ευρώ, με συμμετοχή άνω των 10.000 ιδιωτών Ελλήνων επενδυτών.

Οι εργασίες στο Ελληνικό

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία ξεκίνησε τις πρόδρομες εργασίες στο Ελληνικό και αναμένει να διευθετηθούν και τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αδειοδότηση του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος-Καζίνο (IRC) και η μεταβίβαση των σχετικών εμπραγμάτων δικαιωμάτων στην «Ελληνικό Α.Ε.», που αποτελούν συμβατικές αιρέσεις για την απόκτηση της τελευταίας.

Μειώσεις ενοικίων

Τέλος, η Lamda Development, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, προχώρησε σε μείωση ενοικίων σε ποσοστό 40% στα εμπορικά της κέντρα για τους μήνες Μάρτιο και Ιούνιο, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές επιταγές, ενώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο προέβη σε μείωση 70% έναντι της νομοθετικά προβλεπόμενης μείωσης 40%. Επίσης, σε ακολουθία με τις νομοθετικές επιταγές, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο εφάρμοσε μείωση σε ποσοστό 40% στους κλάδους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή