Καύσιμα: Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία

Καύσιμα: Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία

Με αφορμή την επιβολή των προστίμων ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, επισημαίνει πως «οι αυστηροί έλεγχοι αποδίδουν καρπούς»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 138.725,44 ευρώ επιβλήθηκαν στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς μετά από ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκαν παραβάσεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Αναλυτικά, τα διοικητικά πρόστιμα αφορούν διάθεση προϊόντων και καυσίμων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου από την νομοθεσία. Το πρόστιμο στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» ανέρχεται σε 78.725,44 ευρώ, ενώ στα 12 πρατήρια υγρών καυσίμων (9 στην Κεφαλονιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Αττική) το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του με αφορμή την επιβολή των προστίμων ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, επισημαίνει πως «οι αυστηροί έλεγχοι στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας για την αισχροκέρδεια αποδίδουν καρπούς». Οπως ανέφερε, το Δημόσιο με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς «ασκεί με αποτελεσματικότητα τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών».

Επισημαίνεται ότι βάσει της νομοθεσίας η δημοσιοποίηση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα ισχύοντα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, λαμβάνει χώρα στις περιπτώσεις που το διοικητικό πρόστιμο υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ ή πρόκειται για υπότροπη εταιρεία, ανεξαρτήτως ύψους προστίμου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα της προσφυγής ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT