ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αίτηση πτώχευσης υποβάλλει η «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες»

aitisi-ptocheysis-ypovallei-i-dias-ichthyokalliergeies-2014267

Σε κατάθεση αίτησης κήρυξης πτώχευσης προχωρά η εταιρεία «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες» προκειμένου να προστατευθεί από κατασχέσεις περιουσιακών της στοιχείων στις οποίες ενδεχομένως θα προχωρούσαν πιστωτές της -κυρίως προμηθευτές και λιγότερο τράπεζες- μετά την απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Επιπλέον, η εταιρεία προχώρησε και σε στάση πληρωμών, καθώς όπως δήλωσε η κ. Ανίτα Χάμιλτον, διευθύνουσα σύμβουλος της Linnaeus Capital Partners, βασικού μετόχου της «Δίας», «η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με την προοπτική της επικείμενης χρεοκοπίας».

Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε από χθες το απόγευμα, στις 3 μ.μ., την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες».

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τονίζει ότι εξακολουθεί να επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές, υποστηρίζοντας ότι «η προοπτική αυτή αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη και μακρόπνοη λύση στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο». Προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία προχωρά σε τρεις ενέργειες: α) προσπαθεί να διασφαλίσει πίστωση για την προμήθεια ιχθυοτροφών, β) τοποθέτησε εξειδικευμένη διοίκηση στην εταιρεία και γ) εκφράζει τη θέλησή της να προσφέρει τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου στις τράπεζες. Χθες, πάντως, επικαλούμενα προσωπικούς λόγους παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της «Δίας» τρία μέλη του. Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο που μία επιχείρηση βρίσκεται υπό καθεστώς πτώχευσης δεν επιτρέπεται να προχωρήσει σε πώληση πτωχευτικής περιουσίας -αυτό γίνεται με την εκκαθάριση της επιχείρησης- ενώ εάν επιτευχθεί συμφωνία αναδιάρθρωσης ανακαλείται η αίτηση πτώχευσης.