Στο στοίχημα μέσω Ιντερνετ ενόψει Μουντιάλ θα «ποντάρει» ο ΟΠΑΠ

Στο στοίχημα μέσω Ιντερνετ ενόψει Μουντιάλ θα «ποντάρει» ο ΟΠΑΠ

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και το όραμα του νέου βασικού μετόχου του για τον οργανισμό σκιαγράφησε χθες σε συνέντευξη Τύπου η νέα διοίκησή του. Ο επικεφαλής του ομίλου ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι «ο ΟΠΑΠ αλλάζει», καθώς λόγω της πρόσφατης κρίσης «αλλάζει ολόκληρη η Ελλάδα». Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ έκανε λόγο για τη δημιουργία μιας εταιρείας-προτύπου στην Ελλάδα, η οποία θα συνδυάσει τη μεγάλη ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα με το υπεύθυνο παιχνίδι. «Θέλουμε να κάνουμε τον ΟΠΑΠ μια διεθνώς ανταγωνιστική εταιρεία που λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και επιτυχία και σύμφωνα με τα βέλτιστα πρότυπα και πρακτικές της αγοράς», είπε ο κ. Ζίγκλερ. Πρόσθεσε δε ότι αν αυτό επιτευχθεί θα προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά του οργανισμού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Ζίγκλερ, ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος φοροδοτικός οργανισμός της χώρας. Μόνον το 2013 κατέβαλε φόρους περίπου 0,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 345 εκατ. ευρώ αφορούσαν τον φόρο (GGR tax) 30% επί των καθαρών εσόδων του οργανισμού. Προέβλεψε δε ότι η φορολογία αυτή φέτος θα είναι υψηλότερη, καθώς τα έσοδα του οργανισμού θα υψηλότερα, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα ο κ. Ζίγκλερ χαρακτήρισε την Emma Delta ένα μακροπρόθεσμο επενδυτή του ΟΠΑΠ και της χώρας. «Η δέσμευση που έχουμε από τους μετόχους μας είναι ότι εργαζόμαστε χωρίς να υπάρχει μια στρατηγική εξόδου από τον οργανισμό», είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι οι επενδυτικές εταιρείες συνήθως ακολουθούν στρατηγικές εξόδου από τις επενδύσεις τους διάρκειας 3 έως 5 ετών. Επίσης, κληθείς να σχολιάσει το τίμημα εξαγοράς του ΟΠΑΠ το καλοκαίρι του 2013, ανέφερε ότι τα 6 ευρώ ανά μετοχή που πλήρωσε η Emma Delta ήταν δίκαιη για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που προετοιμάζει η διοίκηση του ΟΠΑΠ στον οργανισμό, σ’ αυτό το στάδιο θα γίνουν ορατές στο κοινό, κυρίως στο επίπεδο των χορηγιών. Η διοίκηση του οργανισμού χθες ανέφερε ότι αναθεωρεί παντελώς το χορηγικό πρόγραμμα της προηγούμενης διοίκησης, παρουσιάζοντας ένα νέο, βασισμένο σε τρεις πυλώνες. Πρόκειται για τους πυλώνες της υγείας, του αθλητισμού και της εργασίας, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τους νέους. Στην υγεία, ο ΟΠΑΠ θα εστιάσει το χορηγικό του πρόγραμμα στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία για παιδιά, «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Στον αθλητισμό, όπως αναφέρθηκε, αναθεωρείται το χορηγικό πρόγραμμα της προηγούμενης διοίκησης προς τις ΠΑΕ και τα άλλα αθλητικά σωματεία. Πλέον στηρίζεται η δημιουργία 250 ακαδημιών ποδοσφαίρου. Τέλος, στον πυλώνα εργασία, ο ΟΠΑΠ θα στηρίζει δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στους νέους.

Το ύψος του νέου χορηγικού προγράμματος δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν. Κληθείς να σχολιάσει τις πρακτικές των προηγούμενων διοικήσεων στα χορηγικά προγράμματα του ΟΠΑΠ, ο κ. Ζίγκλερ απέφυγε το πράξει. Σημείωσε μόνον ότι οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν «εκατοντάδες επί εκατοντάδων χορηγικά προγράμματα που είναι αδύνατο να συνεχιστούν». Αλλωστε, όπως υπογράμμισε με νόημα, πλέον η φορολογία του 30% μεταφέρει ένα σημαντικό μέρος των παρεμβάσεων Κοινωνικής Ευθύνης από τον ΟΠΑΠ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά του ΟΠΑΠ, ο κ. Ζίγκλερ είπε ότι ο οργανισμός θα είναι έτοιμος να προσφέρει τυχερά παίγνια και στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου πριν από τις 12 Ιουνίου, δηλαδή την έναρξη του Μουντιάλ 2014 που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία. Για την ανάπτυξη των παιγνιομηχανών (VLTs) η διοίκηση του οργανισμού ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, και κυρίως από τις άλλες 24 στοιχηματικές εταιρείες Διαδικτύου που λειτουργούν στην Ελλάδα, είπε ότι ο ΟΠΑΠ «δεν έχει στόχο να τις πολεμήσει». Μοναδικό μέλημα του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη των προϊόντων του και η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «πολλές φορές σηκώνουμε το φρύδι όταν ο ΟΠΑΠ καταβάλλει φόρο επί των παιγνίων και κάποιοι άλλοι δεν τον κάνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή